1. Valoarea taxelor plătite statului de producătorii de gaze se va dubla, iar sumele care vor rămâne Petrom şi Romgaz se vor limita la doar 5% din preţurile la care vor vinde gazele dacă actuala propunere legislativă de modificare a sistemului fiscal aferent exploatărilor de gaze onshore va fi votată de Parlament, în actuala formă. (Economica.net)

2. Este dezastru pentru toți românii! INS a anunțat creșteri uriașe de prețuri în ultimele 12 luni. Potrivit oficialilor, comparativ cu decembrie 2017, pe o raportare pe 11 luni privind evoluția prețurilor vedem o serie de crește la captilolele combustibil, gaze sau energie termincă. (Capital.ro)

3.  Situaţia dificilă a marilor constructori auto din Germania, clienţii nr. 1 ai fabricilor de componente auto din România, se resimte în industria de componente auto: SEWS (cablaje) a închis fabrica de la Orăştie, Joyson (centuri de siguranţă şi airbaguri) se pregăteşte să închidă fabrica din Curtici, iar Yazaki (cablaje) îşi restrânge activitatea la Urlaţi. (ZF.ro)

4. Inspectorii Atifraudă, cei responsabili cu regulile sanitar-veterinare, normele de securitate şi combaterea muncii la “negru” controlează hoteluri cin Capitală care, în baza unui protocol cu Ministerul de Externe, vor asigura cazarea participanţilor la evenimentele găzduite de România în contexul preluării preşedinţiei UE (News.ro)

5. Un tribunal chinez a interzis vanzarea si importul mai multor modele de iPhone, o decizie care vine pe fondul razboiului comercial intre SUA si China. Decizia a venit dupa ce o instanta din Fuzhou a decis ca Apple incalca doua brevete ale Qualcomm, o companie americana ca produce microcipuri. (Ziare.com)

6. România este destinația turistică cu cea mai rapidă ascensiune în rândul britanicilor, numărul vizitatorilor din Regat crescând, în ultima decadă, cu aproape 640%, de la mai puțin de 50.000 de vizitatori pe an. (Profit.ro)

7. Directorul executiv al companiei Google Alphabet Inc., Sundar Pichai, a apărat luni integritatea produselor companiei, cu doar o zi înainte de audierea de către Congres, unde se aşteaptă să se confrunte cu întrebări dificile din partea parlamentarilor americani, relatează Reuters. (Mediafax.ro)

 

Topics #revista presei #top news