1. Pentru a reintegra pe piata muncii somerii si pentru a incuraja miscarea romanilor activi pe piata muncii statul ofera sume importante celor care se angajeaza la distanta de casa sau chiar isi muta domiciliul la o distanta mare, pentru a se incadra pe un post. Doar in acest an, peste 5.000 de someri au primit bani de la statul roman sub forma de prime pentru angajare, de pana la peste 15.500 de lei. (Wall-Street.ro)

2. In Romania sunt inregistrati oficial peste 250.000 de someri, iar cateva zeci de mii incaseaza indemnizatie de somaj, cea mai mare fiind de peste 15.800 de lei. Indemnizatia de somaj de 15.824 de lei a fost incasata de un fost director general de societate comerciala. (Ziare.com)

3. Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut în iulie până la 4,12%, după ce scăzuse în iunie la 3,84%, în condiţiile în care combustibilii s-au scumpit cu 4,79% de la începutul anului, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

4. Britanicii au cheltuit 4 miliarde de lire făcând stocuri de mărfuri pentru a se pregăti de eventualitatea unui Brexit fără acord, conform unui studiu citat the The Guardian. Una din cinci persoane acumulează deja mâncare, băuturi și medicamente, cheltuind, în plus, câte 380 de lire fiecare, potrivit studiului realizat de Premium Credit. (HotNews.ro)

5. Reprezentantul asociaţiei Nucifere Regia, Toth Jozsef, a declarat, la o întâlnire cu mai mulţi antreprenori din judeţul Cluj, că investiţiile într-un hectar de livadă de nuci sunt cuprinse între 4.000 şi 6.000 de euro, dar beneficiile sunt foarte bune. (Mediafax.ro)

6. Numărul total de telefoane mobile vândute a trecut de 2 milioane de unităţi, dintre care circa 80% au fost smartphone-uri. Samsung, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri, a vândut în luna iunie peste 54% dintre smartphone-urile achi­ziţionate, cea mai bună perfor­manţă înregistrată de subsidiara gi­gan­tului sud coreean de la intrarea pe piaţă, contribuind astel la creşterea semni­ficativă a cotei de piaţă în raport cu anul pre­cedent. (ZF.ro)

7. Huawei Technologies Co Ltd intenționează să investească în următorii trei ani aproximativ 800 de milioane de dolari în construirea unei fabrici în Brazilia, care va produce atât pentru piața internă cât și pentru cea externă, a anunțat guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, transmite Reuters. (Profit.ro)

Topics #revista presei #top news