1. Bursa de pe Wall Street şi-a extins joi declinul, deoarece investitorii se tem de escaladarea conflictului comercial dintre SUA şi China şi de riscurile provocate de recenta majorare a dobânzilor, transmite Reuters. Preşedintele american Donald Trump a criticat joi Rezerva Federală pentru a doua zi consecutiv, după ce miercuri a numit-o ”nebună”. (Economica.net)

2. Angela Merkel a tot avut probleme în ultima perioadă și la un moment dat se credea că va pierde scaunul de cancelar. Nu s-a întâmplat acest lucru, dar puterea ei a scăzut considerabil. Alegerile care vor avea loc duminică în Bavaria o vor șubrezi și mai tare. (Capital.ro)

3. Grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat astăzi, vineri, 12 octombrie, un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, printre care şi SIDEX Galaţi. (ZF.ro)

4. România are una din cele mai mici valori la nivel European în dreptul cheltuielilor cu asigurările, indiferent de natura lor, potrivit unui studiu de specialitate privind apetitul de risc al românilor şi al mediului de business, realizat de Akcenta, companie specializată în schimb valutar, plăţi internaţionale şi soluţii de gestionare a riscului valutar. (BusinessMagazin.ro)

5. Prăbușirea înmatriculărilor ca urmare a introducerii procedurilor WLTP a fost înregistrată și în România, în luna septembrie, potrivit datelor DRPCIV, analizate de Profit.ro. Pentru segmentul de autoturisme, scăderea fost de peste 70%, în timp ce pentru vehicule comerciale procentul a fost mai mic. (Profit.ro)

6. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în august cu 6,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel din luna anterioară, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Obiectele din plastic de unica folosinta precum farfuriile, tacamurile, paiele sau betisoarele pentru urechi, care reprezinta peste 70% din deseurile marine, vor fi interzise pana in 2021 pe piata UE, conform unui raport adoptat miercuri de Comisia de Mediu (ENVI) a Parlamentului European. (Ziare.com)

 

 

Topics #revista presei #top news