1. Clădirea în care operează Facebook și Instagram a fost evacuată în urma unor amenințări repetate care susțineau că a fost amplasată o bombă. Poliția din Menlo Park a confirmat că echipaje de ofițeri sunt la fața locului și cercetează clădirea. Nu au fost evacuate și alte clădiri din campus, ci doar cea vizată de amenințări. (Profit.ro)

2. Transgaz a scos la licitaţie şi conducta prin care gazele care ar putea fi scoase de ExxonMobil şi Petrom vor fi introduse în sistemul naţional de transport, după ce luna trecută a semnat un acord similiar prin care gazele din celălalt perimetru offshore, cel al americanilor de la Carlyle, sunt introduse şi apoi transportate prin reţeaua din România.(Economica.net)

3. Comisia pentru euro a decis, în ședința de ieri, să stabilească intervalul de timp în care România ar trebui să dopte moneda europeană. Vicepremierul Viorel Ștefan spune că , până la finalul anului, decizia va fi asumată și la nivel politic. (Capital.ro)

4. Cifra de afaceri din industrie, între 1 ianuarie şi 31 octombrie 2018, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, a crescut pe ansamblu cu 12,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (13,2%) şi industriei extractive (3,9%), conform datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) (Mediafax.ro)

5. Marile marketplace-uri de vânzări online, cum sunt Amazon sau Alibaba, vor avea responsabilitatea, din anul 2021, să se asigure că vânzătorii online independenți din afara UE, care fac comerț pe aceste site-uri mari, nu fac evaziune fiscală cu taxa pe valoarea adăugată (TVA), potrivit unei propuneri anunțate, marți, de Comisia Europeană. (StartupCafe.ro)

6. Leadershipul premierului conservator britanic Theresa May este contestat printr-o moţiune de cenzură internă care urmează să aibă loc miercuri seara, relatează BBC News. (News.ro)

7. Guvernul de la Bucuresti a adoptat de curand proiectul de hotarare pentru stabilirea salariului minim brut pe tara incepand cu 2019. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news