1. Valoarea totală a celor 50 de branduri românești de top a atins 5 miliarde euro, pe un fond în care Dacia își menține poziția de lider pentru al treilea an la rând, Banca Transilvania urcă, BCR iese din Top 10, iar companiile de stat CFR, CEC Bank, Tarom și TVR (cea din urmă ieșind chiar din Top 50 în acest an) pierd puternic din valoare. (Profit.ro)

2. Conform chestionarului privind riscurile sistemice, cele mai mari instituții de credit din România au identificat în exercițiul curent un risc sever, patru riscuri ridicate și patru moderate. Cel mai important risc este cel dat de impredictibilitatea legislativă care, la o adică, poate crea probleme sistemice severe sistemului bancar din România. Printre altele se numără majorarea costurilor la împrumuturile externe şi incapacitatea unor IFDN de a-şi plăti restanţa către bancă. (Economica.net)

3. Purcari Wineries a demarat astăzi programul de răscumparare de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 30 lei/acţiune şi un minim de 5 lei, măsura fiind menită să remunereze mangementul companiei. WOOD & Company Financial Services a fost selectată să furnizeze servicii de intermediere pentru programul de răscumparare. (ZF.ro)

4. La cei 68 de ani ai lui, nea Vasile e taximetrist. S-a angajat ca să-și susțină băiatul, care a rămas fără serviciu și are și un copil de crescut. Vasile e unul din cei peste 15.000 de pensionari care au preferat să-și prelungească viața activă. În 2010, erau 3000 de pensionari care reveniseră în câmpul muncii. Azi, doar cei din orașe au depășit 15.000. (HotNews.ro)

5. CNAIR a desenat câştigătorii pentru construcţia a 54.9 Km din Autostrada Transilvania – Suplacu de Barcău – Chiribiş şi Chiribiş – Biharia, valoarea contractelor fiind de 144 de milioane de euro. Asocierea CONSTRUCŢII SA (ROMANIA) – HIDROELEKTRA MEHANIZACIJA D.D. CROATIA a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Subsecţiunii 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiş. (Mediafax.ro)

6. Emailuri ale Facebook par să arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, în discuţiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidenţialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters. (News.ro)

7. Modernizarea si extinderea liniei de cale ferata care leaga Capitala de Aeroportul Henri Coanda va scurta considerabil durata unei calatorii pe aceasta ruta, sustine purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu. La acest moment, cine vrea sa ajunga, pe calea ferata, pana la Aeroportul Henri Coanda trebuie, mai intai, sa ia trenul din Gara de Nord, pana la asa-numitul “Punct de Oprire Aeroport”. (Ziare.com)

8. Romanii sunt deja la a treia sau a patra generatie de laptop-uri cumparate si inteleg din ce in ce mai bine ce doresc de la un portabil. Astfel, valoarea de achizitie a crescut, insa acest lucru nu a dus automat la o crestere a pietei, care a scazut cu circa 5% in ultimul an, spune Ciprian Donciu, CEO la ASUS Romania, cel mai mare producator de laptop-uri pe piata locala. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news