1. Erste Group se așteaptă ca leul să piardă din valoare față de euro anul viitor, în condițiile unei situații fiscale dificile, combinată cu o creștere economică mai mică și cu adâncirea dezechilibrelor externe. De asemenea, după ce coaliția PSD/ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, Erste se așteaptă la o creștere a instabilități politice. (Profit.ro)

2. O cooperativă agricolă creată la iniţiativa unei familii de antreprenori din judeţul Dâmboviţa a ajuns, la doar un an de la prima producţie, să îşi lanseze în Dubai brandul ce înglobează mai multe produse pe bază de cătină ecologică. (Economica.net)

3. Legea pensiilor va fi aprobată în Parlament săptămâna viitoare, după care va merge spre promulgare la preşedinte, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. (Capital.ro)

4. Eficienţa personalului bancar românesc este încă redusă, în condiţiile unui grad de intermediere financiară scăzut, un angajat al băncilor din România gestionând în medie 1,85 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie 2018, faţă de 15,7 mil. euro la nivelul Uniunii Europene (UE), reiese din cel mai recent raport asupra stabilităţii financiare realizat de BNR. (ZF.ro)

5. Volkswagen a confirmat că a vândut publicului între 2006 şi 2018 aproximativ 6.700 de modele pre-serie ca maşini rulate, deşi acestea nu îndeplineau normele din Europa şi SUA, fiind destinate testelor şi expoziţiilor de profil, informează ProMotor. (Mediafax.ro)

6. Anul 2019 vine cu noi modificări în materie de fiscalitate. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat miercuri, într-o conferință, că a lucrat în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților la modificarea unei ordonanțe prin care se introduc mai multe elemente în materie de fiscalitate, precum clasificarea firmelor. HotNews.ro a obținut lista modificărilor care vor avea loc și care au fost adoptate de comisie. (HotNews.ro)

7. Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie cu 3,4%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere înregistrată în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 6,4%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news