1. În viitorul apropiat ne vom confrunta cu o nouă criză economică, iar aceasta va depăşi proporţiile celei din 2008. Principalul factor de risc cu care economia se confruntă în prezent sunt pariurile care se învârt pe pieţele actuale, este de părere Robert Kiyosaki, investitor şi om de afaceri american, care a participat în weekend la o conferinţă în Bucureşti. (ZF.ro)

2. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că propunerea legislativă privind dublul standard pe care o va depune marți la Parlament prevede o ”amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor”, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. (Profit.ro)

3. CEC, banca statului, o duce bine pe banii noştri: de ani de zile statul nu-i ia dividende, iar acum vrea să o capitalizeze cu bani de la buget În 2001, guvernul Adrian Năstase a dat OUG 64 care a condus la scutirea de la plata dividendelor către acţionari a celor trei bănci de stat existente la acea data, Eximbank, CEC şi BCR. (Economica.net)

4. Șoc total pe piața de business. Politicile dezastruoase ale Guvernului au efecte devastatoare asupra economiei. Mii de firme noi vor dispărea. Specialiștii lansează avertismente cutremurătoare în privința viitorului economiei autohtone. Introducerea noilor sarcini pentru firme reprezintă finalul pentru multe dintre acestea. (Capital.ro)

5. Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru producţia de celule de baterii la o fabrică din vestul Germaniei şi îşi va simplifica structura prin separarea sau vânzarea unor divizii, a anunţat luni producătorul auto german, transmite Reuters. (News.ro)

6. Romanii care in perioada 2015-2017 au obtinut venituri sub nivelul salariului minim brut pe tara vor fi scutiti de la plata obligatorie a contributiei la sanatate (CASS), se arata intr-un proiect de OUG pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante. (Ziare.com)

7. Trei antreprenori din Galați, absolvenți de arhitectură navală, au mizat pe specializarea din facultate pentru începerea unei afaceri, un startup de tehnologie, care se dezvoltă de la an la an. Una dintre firmele lor, aflată în al treilea an de activitate, a încheiat 2018 cu aproape 650.000 de euro cifră de afaceri și s-a mărit de la 3 la aproape 50 de angajați. (StartupCafe.ro)

8. Impossible Foods, o companie care dezvoltă înlocuitori pe bază de plante pentru carne şi produse lactate, susţinută de celebrităţi precum Serena Williams şi Katy Perry, a anunţat luni că a atras 300 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare. (Mediafax.ro)

Topics #revista presei #top news