1. În anul 2018, „inflația medicală” a fost de 15%, de peste trei ori mai mult comparativ cu rata inflației generale (4,6%), consemnată la nivel național, potrivit unui studiu realizat de Mercer Marsh Benefits pe baza informaţiilor furnizate de companiile de asigurări care vând asigurări de sănătate. În restul Europei, costurile medicale au crescut cu 0,5%, până la o medie de 8,1%. (Economica.net)

2. Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit au decis să dea dobânzii mai mari la depozite. Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală după active, a decis să majoreze de la 12 iunie 2019 dobânzile plătite la depozitele în lei ale populaţiei cu un punct procentual pentru eco­nomiile plasate la bancă pe unu sau doi ani. (ZF.ro)

3. Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în primul trimestru al anului au cheltuit în medie 2.912,9 lei/persoană, informează INS. Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2019 a fost de 443,7 mii, cheltuielile acestora însumând 1292,6 milioane lei. Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 60,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2019. (Mediafax.ro)

4. Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, fondat de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop – foști directori ai retailerului german Lidl, pregătește investiții de peste 70 de milioane de euro pe piața imobiliară românească în următorii doi ani, cea mai importantă fiind într-o clădire de birouri ce ar putea fi ridicată pe un teren amplasat în zona Orhideea, noul pol de dezvoltare al Bucureștiului. (Profit.ro)

5. Facebook a convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com să se alăture proictului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari în acest proiect, pe care reţeaua de socializare l-a ţinut secret, dar la care se ştie că lucrează o echipă mare de IT-işti pentru a-l lansa cât mai curând. (StartupCafe.ro)

6. Lucrările de construcţii au crescut cu 33,4% în aprilie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel crescut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Femeile din Elvetia se pregatesc pentru o greva la nivel national, in semn de protest fata de ritmul lent in care sunt rezolvate problemele legate de egalitatea de sanse. Protestul de vineri are loc la 28 de ani dupa o actiune similara, cand jumatate de milion de femei au iesit in strada, in 1991. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news