1. Acţiunile europene şi asiatice şi titlurile futures americane au scăzut după datele care arată că economia chineză continuă să fie slăbită. Creşterea economică a Chinei a încetinit în luna noiembrie, în condiţiile în care producţia industrială şi vâzările de retail au înregistrat noi scăderi, care nu au putut fi acoperite nici de creşterea investiţiilor. Vânzările de retail au înregistrat cea mai slabă performanţă din 2003 încoace. (ZF.ro)

2. Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a spus, joi, ca riscurile pentru economia zonei euro se inrautasesc, desi incheie programul de relaxare cantitativa. Presedintele BCE a spus, in conferinta de presa de dupa sedinta Consiliului BCE, ca, desi riscurile sunt inca “in mare echilibrate”, in prezent, dar tind sa se duca in jos, din cauza ingrijorarilor privind situatia geopolitica, protectionismul in relatiile comerciale si volatilitatea pietelor. (Ziare.com)

3. Consumul efectiv individual și produsul intern brut per capita, indicatori ajustați cu puterea de cumpărare, au înregistrat în România cea mai rapidă convergență din Uniunea Europeană între 2015 și 2017, potrivit datelor publicate de Eurostat. Pe datele de consum, România a depășit Croația și Ungaria și se apropie de pragul de 70% din media UE. (Profit.ro)

4. Clienţii magazinelor Auchan din România îşi vor putea plăti cumpărăturile prin autentificare biometrică cu amprentă, fără a mai avea nevoie de cash, card bancar sau telefon mobil. Acest lucru este posibilă printr-o aplicaţie pe care retailerul a lansat-o împreună cu Oney Bank, divizia de banking a grupului francez Auchan. (Economica.net)

5. În perioada iulie – septembrie 2018 au fost şterse de pe YouTube în total 58 de milioane de clipuri video. 7,8 milioane au fost eliminate pentru că au contravenit politicilor oficiale ale site-ului, iar restul de peste 50 de milioane au dispărut ca urmare a ştergerii unui număr de 1,67 de milioane de canale. (News.ro)

6. Antreprenorii vor putea testa sistemul electronic de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019 începând de vineri, ora 11.00, pe site-ul oficial, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri. (StartupCafe.ro)

7. Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Oradea, ca in Anul Centenarului sunt construiti 101 kilometri de autostrada, din care 60 sunt deschisi circulatiei, potrivit Agerpres. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news