1. O firmă românească de îngrășăminte ecologice vrea să atragă finanțare de 1 milion de euro de pe bursa pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM), pentru a lansa o platformă de  tranzacționare care va pune fermierii în legătură cu distribuitorii de produse ecologice. (StartupCafe.ro)

2. Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului online după cifra de afaceri, împarte de anul trecut poziţia de lider în funcţie de cota de piaţă cu concurentul francez Carrefour. Faţă de 2015 a pierdut un punct din cotă, în timp ce Carrefour a urcat atât organic cât şi ca urmare a achiziţiei brandului Billa. (Economica.net)

3. Sectorul industrial ar putea atrage până la 750.000 mp de proiecte logistice până la finalul acestui an, iar România este pe punctul să stabilească un nou record, depăşind 4 milioane mp în astfel de proiecte, arată estimările Dunwell, agenţie independentă de consultanţă şi brokeraj industrial. (ZF.ro)

4. Autoritatea de reglementare auto din Germania, KBA, investighează Daimler sub suspiciunea că peste 60.000 de automobile Mercedes au fost dotate cu softuri pentru manipularea testelor de poluare, a relatat duminică publicația Bild am Sonntag, transmite Reuters. (Profit.ro)

5. Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în februarie cu 4,2%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în ianuarie, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 17,9%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

6. Producatorul de haine francez Lacoste vinde fabrica de la Sibiu, unde lucreaza 400 de oameni. Fabrica va fi vanduta catre Sunrise Knits, una dintre cele mai mari companii de textile si imbracaminte din lume. (Ziare.com)

7. Pentru al doilea an consecutiv, Antalya este vedeta sezonului, cu o crestere de 40% in perioada de Early Booking (ianuarie-martie), fata de 2018, datorita reducerilor oferite de hotelierii turci si suplimentarii numarului de chartere. Cererea de vacante pentru destinatii interne si externe din perioada de Early Booking a crescut cu o treime volumul de vanzari al turoperatorului Paralela 45. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news