1. Constructorii români ocupă primele trei locuri în topul firmelor cu cele mai mari progrese pe şantierele de autostrăzi din luna iunie. Orădenii de la Trameco, care lucrează la tronsonul Biharia – Borş din Autostrada Transilvania, au intrat în clasament direct pe primul loc. (Economica.net)

2. Peste 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de automatizare şi de noile tehnologii, în următorii 10 ani, potrivit celui mai recent raport al PricewaterhouseCoopers, relatează Pro TV. Cele mai multe locuri de muncă vor dispărea din agricultură şi producţie, unde oamenii vor fi înlocuiţi de roboţi sau de inteligenţa artificială. (Capital.ro)

3. În 2018, Regina Maria a deschis un spital cu 148 de paturi la Cluj-Napoca, o investiţie de 18 milioane de euro. Reţeaua de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa ser­vi­ciilor medicale private, şi-a asigurat anul tre­cut peste 40% din cifra de afaceri din acti­vi­ta­tea spitalelor, potrivit oficialilor com­pa­niei. (ZF.ro)

4. LafargeHolcim, numărul 1 pe piața materialelor de construcții, cu operațiuni și în România, cumpără Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA. (Profit.ro)

5. Canada şi Noua Zeelandă sunt cele mai vulnerabile economii la o eventuală corecţie a preţurilor locuinţelor, dar îngrijorări generează şi Australia şi Marea Britanie, arată un studiu Bloomberg Economics. Studiul a luat în calcul raportul dintre chirii şi preţurile locuinţelor, dar şi cel dintre salarii şi preţuri, precum şi preţurile ajustate cu inflaţia sau creditul imobiliar ca procent din PIB. (Mediafax.ro)

6. Lucrările de construcţii au crescut cu 25,5% în mai, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel scăzut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Guvernantii se lauda, de cate ori au ocazia, cu o economie care se dezvolta ca Fat Frumos, fiind a doua cea mai mare crestere economica din UE. Cu toate astea, nu avem bani si ne tot imprumutam cu sume record. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news