1. Cele mai importante 15 companii cu activitate in domeniul agriculturii reunesc peste 10.000 de angajati, cifra care variaza usor de la an la an. In 2018, topul a fost dominat de companiile producatoare de carne, podiumul firmelor cu cei mai multi salariati fiind format din Transvia, Smithfield si Agrisol International. (Wall-Street.ro)

2. Constructorul de pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva reacționează și acuză Compania de Drumuri că a preluat abuziv nodul Ilia și că restul autostrăzii poate fi deschis fără probleme. (HotNews.ro)

3. Evoluţia cotaţiilor petrolului pentru miercuri, 14 august. Valorile petrolului Brent şi ale petrolului american WTI au fost puternic influenţate de datele economice venite dinspre China şi bătrânul continent. Rezultatele economice sub aşteptări din Europa şi China, care alimentează temerile legate de încetinirea cererii globale, dar şi creşterea stocurilor de ţiţei din SUA au dus miercuri la o scădere a preţurilor la petrol cu 5%, potrivit Reuters. (Capital.ro)

4. Compania Lorimer Venures, înregistrată în Cipru și controlată de fondul de investiții Horizon Capital, care deține o participație de 22,6% din producătorul de vin Purcari, listat la Bursa București, analizează vânzarea de acțiuni după ce a fost primită o ofertă. În acest sens a angajat un consilier financiar, fără să fie luată deocamdată nicio decizie. (Profit.ro)

5. Gigantul tehnologic chinez Huawei a prezentat televizorul Honor Vision, care va fi primul dispozitiv pe care va rula propriul sistem de operare Huawei, numit HarmonyOS.Noul sistem de operare a fost lansat săptămâna trecută, pe fondul incertitudinilor dacă Huawei, prins în războiul comercial dintre SUA și China, poate continua să utilizeze tehnologia americană în produsele sale. (Economica.net)

6. SIF Transilvania (SIF3), societatea ce are în portofoliu pachete de acţiuni în companii listate pe piaţa de capital bucureşteană precum BRD, OMV Petrom sau Romgaz Mediaş, a raportat în primele şase luni ale anului venituri totale de 121,9 milioane lei, în creştere cu 119% faţă de perioada similară din 2018, când s-au situat la 55,6 milioane lei, în timp ce profitul net a avansat la 104,5 milioane lei, faţă de 45,4 milioane lei în S1/2018. (ZF.ro)

7. Agenția Națională de Adminsitrare Fiscală (ANAF) a oferit, miercuri, câteva explicații privind obligațiile de utilizare a caselor de marcat electronice de către cei care câștigă bani din transport prin intermediul aplicațiilor ca Uber, Bolt sau Yango, din închirieri auto sau din închirierea locuinței în regim hotelier. (StartupCafe.ro)

Topics #revista presei #top news