1. Funcțiile auxiliare ale celei mai folosite suite office sunt și cele mai preferate de hackeri. În cadrul unei prezentări făcute în cadrul Security Analyst Summit, Kaspersky a anunțat că 70% din totalul atacurilor detectate de propriile produse de securitate în ultimul trimestru al anului trecut încercau să profite de vulnerabilitățile suite Microsoft Office. (Profit.ro)

2. Miliardarii de lux ai Franţei au promis 300 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris după ce faimoasa clădire a fost răvăşită luni de un incendiu, potrivit Bloomberg. Astfel, miliadarii au răspuns la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron, de a strânge bani pentru reparaţii.(ZF.ro)

3. România este ultimul dintre statele Est Europene în ceea ce priveşte sumele medii cheltuie pentru alimente, bugetul mediu al românilor fiind aproape la jumătate faţă de cel al cehilor. Următorii trei ani ne vor găsi cheltuind mai mult din faţa calculatorului sau din magazinul de lângă casă. (Economica.net)

4. Procurorii germani l-au pus sub acuzare pe fostul CEO al Volkswagen, Martin Winterkorn, de fraudă şi alte infracţiunii, în legătură cu modificarea noxelor de către gigantul auto, scandal numit generic Dieselgate. În acelaşi caz mai sunt acuzaţi alţi foşti şase angajaţi ai companiei germane. (Mediafax.ro)

5. Apple şi aliaţii său vor să obţină despăgubiri de până la 27 de miliarde de dolari din partea producătorului de cipuri Qualcomm, într-un proces din Statele Unite referitor la practici ilegale în domeniul brevetelor, transmite Reuters. (News.ro)

6. Inscrierile pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus 2019 au inceput de vineri, 12 aprilie. Bugetul alocat este de 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare. (Ziare.com)

7. Antreprenorii români cu idei de afaceri din software, design, modă și alte industrii creative se pot înscrie la faza românească a competiției Creative Business Cup 2019, pentru a putea accede la finala dotată cu premii de peste 100.000 de dolari care va avea loc în Danemarca. (StartupCafe.ro)

Topics #revista presei #top news