1. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un ordin executiv care prevede interzicerea achiziționării de către companiile americane a echipamentelor de telecomunicații care reprezintă un risc la securitatea țării. Ordinul nu numește o anumită companie care ar trebui evitată de firmele americane când vine vorba de comunicații, însă este clar că sunt vizați producătorii chinezi, precum Huawei. (Profit.ro)

2. Grupul Schwarz din Germania, care deţine în portofoliu lanţul de hiper­marketuri cu preţuri mici Kaufland şi discounterul Lidl, a obţinut în 2018 afaceri totale de 104,3 miliarde de euro, în creştere cu 7,4%. Grupul Schwarz din Germania, care deţine în portofoliu lanţul de hiper­marketuri cu preţuri mici Kaufland şi discounterul Lidl, a obţinut în 2018 afaceri totale de 104,3 miliarde de euro, în creştere cu 7,4%. (ZF.ro)

3. Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel la premierul Viorica Dăncilă să acorde „o atenţie sporită” contractului Exxon-OMV legat de gazele din Marea Neagră. Liderul ALDE că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale trebuie să dea acordul de prelungire a licenţei pentru a fi respectat calendarul. (Mediafax.ro)

4. Banca Centrală Europeană a avizat implicit taxa pe bănci, dar a atras atenția asupra unor riscuri: Băncile ar putea deveni fie prea permisive ca să atingă țintele de volum fie prea restrictive ca să-și atingă țintele de marje. (HotNews.ro)

5. Grupul israelian NSO a anunţat că va face orice va fi necesar pentru a se asigura că spyware-ul său nu subminează drepturile omului, după ce Amnesty International a cerut guvernului din Israel să revoce licenţa de export a companiei, al cărei produs este implicat în breşa de securitate de la WhatsApp, transmite Reuters. (News.ro)

6. O echipa mixta a Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condusa de secretarul de stat Mihaela Toader, a avut miercuri la Bruxelles o prima reuniune cu reprezentantii DG Regio si DG Employment, din cadrul Comisiei Europene, pentru negocieri la nivel tehnic privind investitiile prevazute prin Politica de Coeziune in viitoarea perioada de programare (2021-2027), informeaza un comunicat de presa al MFE. (Ziare.com)

7. Schimbarile sunt dificile, insa schimbarea locului de munca este si foarte stresanta pentru multi angajati. Insa, pentru o dezvoltare personala si profesionala, expertii in recrutare spun ca schimbarea jobului este chiar necesara. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news