1. Un studiu recent al International Data Corporation (IDC) asupra companiilor globale care utilizează deja soluții de inteligență artificială (AI) a constatat că doar 25% au dezvoltat o strategie AI la nivel de organizaţie. În același timp, jumătate din organizațiile intervievate văd AI ca o prioritate, iar două treimi au o cultură care pune AI pe primul loc. (Economica.net)

2. De la începutul anului 2019 acţiunile TLV înregistrează un randament de 35% cu tot cu dividende. „Ricoşeu“ de 72% din minimele din ianuarie 2019 l PER de 8,4. Pe 14 august 2019 banca anunţă rezultatele pe S1. (ZF.ro)

3. Huawei Technologies a anunțat luni că va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia și va crea 1.000 de locuri de muncă, în următorii trei ani, cerând guvernului de la Roma să asigure utilizarea ”transparentă, eficientă și corectă” a ”dreptului său de veto” în dezvoltarea rețelei 5G, transmite Reuters. (Profit.ro)

4. Ministerul Mediului anunţă că suma de 20 de milioane de lei pentru vouchere în programul Rabla pentru electrocasnice a fost epuizată, luni, în 3 ore de la începerea unei noi sesiuni. Următoarea etapă va avea loc peste 15 zile. Prin acest program se obţin vouchere pentru televizoare de 400 de lei. (Mediafax.ro)

5. Directorul Facebook care coordonează proiectul Libra, David Marcus, a declarat luni că va spune congresmenilor că lansarea criptomonedei Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităţilor de reglementare şi obţinerea tuturor aprobărilor, relatează Reuters. (News.ro)

6. Firmele cu capital străin din România au o contribuție directă în economie, pozitivă și semnificativă, dar impactul indirect cumulat este aproape nul, reiese dintr-un raport al Băncii Naționale a României. Conform sursei citate, atragerea de investiții străine directe aduce beneficii prin volumul mai mare al investițiilor, al producției și al ocupării și remunerării forței de muncă, care în final au ca rezultat creșterea economică (inclusiv structurală). (HotNews.ro)

7. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cere Guvernului sa opreasca toate demersurile prin care sunt limitate drepturile studentilor privind transportul gratuit cu trenul si acordarea burselor. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news