1. Ursus Breweries (cu mărcile Ursus, Timişoreana), Altex şi Heineken (Ciuc şi Neumarkt) sunt companiile cu cele mai valoroase portofolii de branduri româneşti în 2019. Astfel, top zece companii cu cele mai valoroase portofolii de branduri româneşti sunt evaluate la 665 mil. euro, în urcare cu 20% faţă de 2018, arată cel mai recent raport al Brand Finance, firmă independentă globală de evaluare de brand. (ZF.ro)

2. Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a închis unul dintre site-uri, după ce acesta a fost vizat într-un atac cibernetic, se arată într-un comunicat publicat joi de instituţie, relatează site-ul Politico.eu. Potrivit BCE, cei responsabili pentru atacul cibernetic ar fi putut sustrage informaţii privind numele, adresele de mail şi alte date de contact de la 481 de utilizatori, fără ca parolele acestora să fie afectate. (Mediafax.ro)

3. Președintele Trump ar dori să cumpere Groenlanda, scrie cotidianul Wall Street Journal. Această idee pare să-i fi aprins imaginația fostului dezvoltator imobiliar, ajuns președinte, potrivit unor apropiați ai președintelui familiarizați cu discuțiile. Aceștia au spus că domnul Trump și-a exprimat în mod repetat interesul de a cumpăra teritoriul danez acoperit cu gheață dintre oceanele Atlanticului de Nord și cel Arctic. (HotNews.ro)

4. Minivacanța de Sfânta Maria a umplut hotelurile de pe litoral mai mult ca oricând în această vară, motiv pentru care puținele camere rămase libere au fost scoase la vânzare, pe ultima sută de metri, cu sume record pe Booking.com. Date Profit.ro relevă că recordul îl deține, însă, o cameră pe o barcă ancorată în portul turistic Tomis din Constanța, cu TV și aer condiționat, dar cu toaletă externă, pentru care proprietarul a cerut 22.380 de lei pe trei nopți, de joi și până duminică. (Profit.ro)

5. Peste 8.500 de persoane au avut pensie cuprinsă între 4.790 de lei şi 5.150 de lei “în mână”, în aprilie 2019, arată datele comunicate exclusiv pentru Economica de Casa de Pensii Publice şi de MAI. La acest număr se adaugă şi beneficiarii de pensii plătiţi de Casele de Pensii Sectoriale ale MApN şi SRI care au refuzat să ne transmită aceste informaţii. (Economica.net)

6. Utilizatorii reţelelor de socializare din China şi-au îndreptat joi furia către Amazon.com, după ce au descoperit tricouri comercializate pe site-ul său inscripţionate cu sloganuri care susţin protestele anti-guvernamentale din Hong Kong, transmite Reuters. (News.ro)

7. Desi au cunoscut o tendinta de incetinire a cresterii economice trimestrul trecut, la fel ca restul Europei, tarile din estul continentului au reusit totusi, gratie unui reviriment al locurilor de munca si cheltuielilor guvernamentale, sa evite turbulentele globale responsabile pentru contractarea economiei Marii Britanii si a Germaniei, scrie Bloomberg. (Ziare.com)

 

 

Topics #revista presei #top news