1. Salariile au crescut mai mult la stat față de privat față de 2015. Nu e nicio îndoială. Dar și în rândul bugetarilor se vede o diferență semnificativă în funcție de județ. Și în economia productivă vedem diferențe mari între creșterile salariilor. (Profit.ro)

2. Jumbo, cel mai mare retailer de jucării din Grecia, a raportat un avans de 7,8% a profitului net în anul financiar ce s-a încheiat la 30 iunie 2019, datorită creşterii rapide a afacerii din România, transmite Reuters citat de Agerpres. (Economica.net)

3. Unii dintre cei mai „de lux” bugetari, cei din conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), ar putea scapa de raspundere pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, avand consecinta perturbarea semnificativa a pietelor de energie. Legea care instituie acest lucru a fost deja aprobata de majoritatea PSD in Parlament, fiind trimisa la promulgare. (Wall-Street.ro)

4. Serviciile publice stau încă la poarta lumii digitale: De la colectarea taxelor până la productivitatea muncii, digitalizarea ar avea efecte pozitive (ZF.ro)

5. Google tocmai a dezvăluit cele mai noi modele de smartphone-uri – Pixel 4 şi Pixel 4 XL, alături de o pereche modernizată de Pixel Buds și mai multe dispozitive Nest noi, dedicate caselor inteligente, la evenimentul său anual de lansare de produse, de la New York. (StartupCafe.ro)

6. Divizia de cloud computing AWS a grupului Amazon.com se extinde rapid pe unul dintre cele mai delicate segmente ale sectorului tehnologic, şi anume serviciile cloud destinate alegerior din Statele Unite, relatează Reuters. (News.ro)

7. Google a anuntat marti ca viitoarea sa platforma de jocuri video in streaming, Stadia, va fi lansata oficial pe 19 noiembrie. Debutand pe piata jocurilor video online, compania americana doreste sa devina un concurent de seama pentru “gigantii” din domeniul consolelor de joc, precum Sony si Microsoft. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news