1. Surpriză pe piața auto, unde datele APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile) relevă o contractare a pieței în luna martie. Dat fiind faptul că înmatriculările vin cu o întârziere de până la 90 de zile, este de așteptat ca abia în luna mai Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) să confirme scăderea pieței. (Profit.ro)

2. Gigantul alimentar Nestle, lanţul francez de supermarketuri Carrefour şi IBM au colaborat pentru a utiliza tehnologia blockchain pentru a urmări întreg lanţul de producţie şi distribuţie pentru un celebru produs francez, au anunțat companiile într-un comunicat de presă. (Economica.net)

3. Un gigant auto se declară nemulțumit de întârzierea proiectelor de infrastructură ți pune la zid Guvernul Dăncilă. Compania consideră în aceste condiții că investițiile sale în România nu au sens. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat pentru stiripesurse.ro, că se lucrează intens la acest drum. (Capital.ro)

4. Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, anali­zea­ză posibilitatea de a achiziţiona birourile ISHO din Timi­şoara de la antreprenorul local Ovidiu Şandor, potrivit unor surse din piaţă. (ZF.ro)

5. Astăzi, cu ocazia a 139 de ani de la înfiinţare, Banca Naţională a României deschide porţile pentru public, potrivit unui anunţ oficial al BNR. Astfel, între orele 11.00-19.00, BNR organizează „Ziua porţilor deschise” şi deschide Palatul Vechi din Bucureşti, precum şi sucursalele regionale şi agenţii ale BNR din teritoriu. (Mediafax.ro)

6. Acceleratorul de business pentru tineri antreprenori creativi, Creative Business Studio, s-a încheiat în București și Cluj cu o etapă de jurizare pentru participanți. În urma acestui proces, 6 startup-uri (câte 3 din fiecare oraș) au fost selectate pentru a participa la un bootcamp de marketing internațional, alături de participanți din celelalte orașe europene implicate, la Madrid. (StartupCafe.ro)

7. ING Groep a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni, potrivit unor surse citate marţi de publicaţia germană Manager Magazin, transmite Reuters. Sursele au spus că ING a abordat guvernul german, care deţine o participaţie la Commerzbank, şi pe directorul general al băncii, Martin Zielke. Şeful Commerzbank a refuzat însă să se angajeze în discuţii oficiale. (News.ro)

Topics #revista presei #top news