1. Adolescenții devin depresivi când petrec prea mult timp pe dispozitivele mobile, în special în cadrul rețelelor sociale. Nu același lucru se poate spune despre jocurile video. Un studiu dat publicității recent, realizat de cercetătorii canadieni de la spitalul Sainte-Justine din Montreal, susține că există o legătură clară între activitățile realizate de adolescenți pe telefoane și apariția simptomelor de depresie. (Profit.ro)

2. Miniştrii de Finanţe din grupul statelor puternic industrializate (G7) se vor reuni miercuri şi joi în apropierea Parisului pe fondul tensiunilor franco-americane provocate de taxare giganţilor din domeniul Internetului, dar şi pentru a vorbi despre proiectul de monedă virtuală al Facebook, informează AFP. (Economica.net)

3. Fiscul intenţionează să mediatizeze cei mai buni plătitori de taxe şi impozite prin publicarea unei „liste albe” a acestora, potrivit Planului de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul general consolidat. (Capital.ro)

4. Companiile de la Bursa de Valori Bucureşti, la maximul istoric de 171,4 miliarde lei capitalizare. De la începutul anului 2019, au un plus de 30 de miliarde de lei. Numărul companiilor de pe segmentul principal a crescut cu 11 în ultimii 10 ani, dar a scăzut cu două faţă de 2018. (ZF.ro)

5. O coaliţie de asociaţii industriale şi organisme educaţionale din Marea Britanie, îngrijorată de perspectiva ca Brexitul să agraveze deficitul de forţă de muncă, a cerut ca viitorul premier să relaxeze reformele propuse pentru sistemul de imigraţie, transmite Reuters. (News.ro)

6. Coreea de Sud inaspreste legislatia muncii, stabilind inclusiv posibilitatea ca angajatorii sa fie inchisi in anumite cazuri, intr-un efort menit sa combata hartuirea la locul de munca. Fenomenul este atat de raspandit in aceasta tara incat are propriul lui nume – gabjil. (Ziare.com)

7. Sense, brandul romanesc de fashion al antreprenorilor Cristina si Sorin Chiriac, care mai detin si fabricile de confectii si tricotaje Caremil si Smirodava, a lansat prima colectie de haine realizata din cupro, o tesatura 100% vegana. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news