1. Bulgaria și Romania sunt dispuse să ofere ajutoare mai mari pentru a atrage grupul Volkswagen să investească într-o nouă uzină. Pentru a smulge contractul, guvernanții români au fost în Germania, spun surse Profit.ro. (Profit.ro)

2. Gigantul aeronautic Airbus ia în calcul să renunţe la finalizarea construcţiei fabricii de elicoptere din Braşov, unde deja a investit 10 milioane euro dintr-un total de 15 milioane euro, a declarat într-un interviu pentru News.ro Olivier Michalon, senior vicepresident, şef pe regiunea Europa la Airbus Helicopters. (Economica.net)

3. Costuri la stat versus la privat. Viitorul spital regional de la Craiova de 600 de milioane de euro costă proporţional de cinci ori mai mult decât a investit orice operator privat într-un spital nou: Se pot construi spitale regionale şi mai ieftin. (ZF.ro)

4. Volvo Cars a prezentat în Los Angeles prima sa mașină full-electrică, SUV-ul XC40 Recharged care va ajunge la clienți în a doua parte din 2020 și va avea, promite compania, o autonomie de 400 km. Mașina dezvoltă echivalentul a 408 CP, ajunge în 4,9 secunde la 100 km/h și prețul de pornire va fi de 48.000 de dolari în SUA, incluzând și subvențiile de 7.500 dolari. (HotNews.ro)

5. Cinci producători şi distribuitori de medicamente oferă 22 de miliarde de dolari în numerar, precum şi medicamente şi servicii evaluate la 28 de miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiilor în care industria farmaceutică este acuzată că a provocat criza opioidelor în Statele Unite, au declarat miercuri două surse apropiate situaţiei, transmite Reuters. (News.ro)

6. Prima regula a pietei unice din Uniunea Europeana este sa ai o autostrada catre Germania, a transmis miercuri autoritatilor romane economistul-sef al diviziei de Management Fiscal si Macro pentru Europa si Asia Centrala a Bancii Mondiale si coordonator al politicii economice pentru statele UE, Rogier van den Brink. (Ziare.com)

7. Consiliul de Administratie al companiei TAROM a decis, marti seara, revocarea din functie a directorului general interimar, Daniela Madalina Mezei. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news