1.  Reprezentanţii EY se declară surprinşi de atitudinea guvernului, în urma OUG 114, în contextul în care guvernul a promis predictibilitate, dar nu au oferit-o. Controalele fiscale au devenit extrem de dure, în contextul în care inspectorii de control verifică riguros totul, de la cheltuielile de protocol şi voucherele pentru combustibil până la costurile cu team buildinguri şi cu eve­nimentele corporate, explică specialiştii firmei de audit şi consultanţă EY România. (ZF.ro)

2. În celebra ordonanță cu măsurile fiscale de la sfârșitul anului trecut a fost strecurată și o limitare drastică a numărului de domenii în care pot fi folosiți zilieri, de la 22 la 3, dintre acestea dispărând turismul. Hotelierii se plâng acum că această măsură va afecta grav industria și că vor fi obligați să angajeze personal suplimentar în restaurante, ceea ce va face ca tarifele aferente organizării nunților în astfel de spații să fie mai mari. (Profit.ro)

3. Potrivit informaţiilor oferite de o serie de trezorieri de pe piaţa bancară, “fundamentele care stau la baza deprecierii leului sunt legate de importurile de energie, în principal, şi de faptul că avem de-a face cu o perioadă de refacere a stocurilor, după perioada sărbătorilor de iarnă, iar importurile cresc”. (Economica.net)

4. ING Bank a explicat, joi seara, care sunt motivele pentru care unii clienţi ai băncii au avut probleme în a accesa serviciile de internet banking în cursul aceleiaşi zile, subliind că nu există riscul unei breşe de securitate şi a unui atac de tip hacking. (Mediafax.ro)

5. YouTube anunță acordarea primului “buton de diamant” în România, oferit canalelor care depășesc pragul de 10 milioane de abonați. LooLoo Kids este primul canal de YouTube din România și regiunea Europei Centrale și de Sud-Est care primește această distincţie. Canalul cu filmuleţe pentru copii a fost creat de doi antreprenori din Iaşi. Vezi mai multe despre povestea LooLoo Kids şi despre cum se fac afaceri din YouTube. (StartupCafe.ro)

6. Mai mulţi angajaţi ai Facebook au fost prinşi lăsând review-uri pozitive pe pagina display-ului inteligent Portal, din cadrul magazinului online Amazon. Cu toată lipsa de încredere de care suferă în ultima vreme, Facebook are dificultăţi în a convinge utilizatorii să primească în casă un dispozitiv inteligent cu microfon, cameră video şi legătură directă cu serverele companiei.(News.ro)

7. O arma Beretta de ultima generatie ar putea fi produsa la Plopeni, negocierile cu italienii fiind finalizate in proportie de 60%, iar contractul ar putea sa fie incheiat in vara si in toamna sa aiba loc prima asamblare, a declarat joi, ministrul Economiei, Niculae Badalau. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news