1. Dacia reuşeşte performanţe care acum câţiva ani păreau imposibile. Producătorul de la Mioveni şi-a consolidat poziţia în UE deasupra unor mărci precum Hyundai, Nissan (colegul de alianţă), KIA şi Seat. Dacia a reuşit să bată Nissan, KIA şi Hyundai chiar şi în Europa de Vest, în primele şase luni din 2019, conform datelor furnizate de ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România). (Economica.net)

2. Proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul la Dubai, se pregătește să cumpere nu mai puțin de 10 hoteluri din sudul litoralului românesc, ajungând deja în România și având o discuție și cu guvernanți români. (Profit.ro)

3. Tranzacţia prin care Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, preia companiile Upscale Development (Bridge 1), The Bridge 2 Development şi The Bridge 3 Office Building, care formează un complex de birouri în Bucureşti, a fost autorizată miercuri de către Consiliul Concurenței – C.C., informează autoritatea de concurență. (Capital.ro)

4. Compania Naţională Romarm a început discuţiile pentru o colaborare cu compania europeană John Cockerill, fostă CMI, pentru a realiza turela de calibru 30 mm, anunţă Ministerul Economiei. (Mediafax.ro)

5. Startup-ul de tehnologii financiare N26, un rival al Revolut, a anunțat joi că a primit o investiție de 170 de milioane de dolari. N26 este evaluat acum la 3,5 miliarde de dolari, în timp ce Revolut are o valoare estimată la 1,7 miliarde de dolari. Finanțarea primită azi de N26 este o extindere a investiției serie D de 300 de milioane de dolari anunțate în urmă cu 6 luni, ceea ce ridică runda de finanțare la 470 de milioane de dolari. (StartupCafe.ro)

6. Perioada examenelor din timpul verii poate fi foarte profitabilă pentru hackerii experimentaţi care pun la dispoziţie servicii la negru de accesare şi falsificare a notelor, uşor de găsit la o căutare online. Practica atacării sistemelor şcolare pentru a schimba note, îmbunătăţi prezenţa la cursuri sau pentru a întrerupe testele este deloc nouă, aceasta fiind o afacere profitabilă pentru hackeri încă de la începutul erei internetului. (Go4IT.ro)

7. Congresmenii americani şi-au intensificat miercuri atacurile împotriva Facebook în legătură cu criptomoneda Libra, după audierile din ziua precedentă în care senatorii au condamnat proiectul, afirmând că Facebook nu a dovedit că este de încredere, transmite Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news