1. Teama de recesiune este prezentă printre investitori la cele mai înalte cote din august 2009, potrivit unui sondaj realizat de Bank of America în luna septembrie, transmite CNBC. Riscul recesiunii globale este ridicat întrucât încetinirea creşterii economice, a comerţului şi a incertitudinii politice influenţează sentimentele investitorilor. (Mediafax.ro)

2. Studiu: Peste 70% din businessul microîntreprinderilor din România este realizat de firmele cu o cifră de afaceri de până în 250.000 euro. Microîntreprinderile active din România, cu afaceri de maxim 500.000 euro, au realizat anul trecut o cifră de afaceri totală de 129 miliarde lei şi un profit de 27,5 miliarde lei, în condiţiile în care 72% din business a fost generat de firmele cu afaceri de până în 250.000 euro, potrivit unui studiu realizat de Instant Factoring, fintech românesc de micro-factoring online. (ZF.ro)

3. O firmă IT înființată în anul 2018, la București, a obținut, miercuri, o finanțare de 750.000 de euro de la un fond de investiții de capital de risc susținut și din fonduri europene. Firma Bunnyshell, care a anunțat că a primit investiția, dezvoltă interfețe software pentru cele mai folosite platforme de cloud: Google Cloud Platform, AWS, Azure, Digital Ocean. (StartupCafe.ro)

4. Productia auto din Germania ar putea scadea cu circa 21% in acest an, ceea ce ar putea duce la o scadere direct proportionala a cererii germane de echipamente auto fabricate in Romania, respectiv cu o valoare de 3,6 miliarde de lei. (Ziare.com)

5. Facebook își antrenează inteligența artificială cu ajutorul poliției. Filmările realizate de camere video purtate de polițiști vor ajuta AI-ul Facebook să recunoască atacurile armate în clipurile video și imaginile postate în cadrul rețelei sociale. (Profit.ro)

6. Amazon a început să angajeze proprii săi şoferi în Germania, unde intenţionează să înfiinţeze peste 11 centre de distribuţie noi, pentru a-şi extinde afacerile de livrare a coletelor pe a doua sa mare piaţă, a declarat directorul pentru logistică al companiei pe piaţa germană, transmite Reuters. (News.ro)

7. Șefii marilor companii de stat, parte dintre ele listate la Bursă, sunt printre cei mai bine plătiți oameni din România. Un proiect de lege impus de Uniunea Europeană și inițiat de Ministerul Finanțelor Publice îi va obliga să își facă publice aceste venituri. (Capital.ro)

 

Topics #revista presei #top news