1. Dacia a fost în 2018 compania cu cea mai mare priză la cumpărătorii privați, iar Sandero și Duster, modelele cu cea mai mare pondere din Europa, analiștii fiind de părere că rezultatul denotă o încredere foarte mare a consumatorilor privați în marcă. (Profit.ro)

2. WDP, dezvoltator de spaţii logistice şi industriale cu capital belgian, va investi 40 milioane de euro pentru construcţia unei hale de producţie pentru Pirelli la Slatina, producătorul de anvelope urmând să îşi extindă unitatea de producţie pe care o deţine deja în zonă. (ZF.ro)

3. Sistemul bancar din România a obţinut un profit cumulat, necompensat cu pierderile, de 7,17 miliarde de lei, anul trecut, o creştere cu 35% faţă de anul anterior, arată date afişate de Banca Naţională a României (BNR). (Mediafax.ro)

4. Valoarea voucherelor de vacanță emise anul trecut a ajuns la 250 de milioane de euro, potrivit informațiilor primite de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) de la Ministerul Finanțelor Publice, un nivel de aproape nouă ori mai mare față de 2017, dar sub cel de 400 de milioane de euro – estimarea inițială pentru 2018. (Capital.ro)

5. Impactul OUG 114/2018 asupra Hidroelectrica, cel mai valoros activ al statului român alături de Romgaz, a fost calculat de Fondul Proprietrea, acţionar minoritar, cu 20%, care vrea să îşi vândă participaţia: valoarea companiei a fost redusă cu aproape 2 miliarde de lei. (Economica.net)

6. Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 4.900 faţă de trimestrul anterior, până la 58.800, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Wageledgrowth este un fenomen care a împânzit internetul, ziarele online și rețelele de socializare. Promovată de către Cristian Socol, profesor și strateg economic al Guvernului, strategia se referă la creșterea economică bazată pe majorarea salariilor. (HotNews.ro)

 

Topics #revista presei #top news