1. Parcul auto al României a urcat anul trecut vertiginos, la peste 8 milioane de vehicule aflate în circulație, în creștere cu 7,3% față de numărul de vehicule existente în 2017, relevă ultimele date, analizate de Profit.ro. Numărul de autovehicule înmatriculate în România a urcat în 2018 la 8.193.278, cu 7,33% mai multe decât cele 7,63 milioane aflate în trafic în 2017. (Profit.ro)

2. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, dacă Guvernul nu va promova OUG promisă în urmă cu trei săptămâni, informează confederaţia. (Mediafax.ro)

3. Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri și computere în cazul în care se va afla în situaţia în care nu va putea să utilizeze software-ul din SUA, de la Microsoft și Google, a confirmat compania chineză pentru CNBC. (Economica.net)

4. La nivelul anului 2017, Curtea de Conturi a identificat prejudicii în valoare de 350 milioane lei şi venituri neîncasate de 932 milioane lei, în urma controalelor efectuate. Curtea de Conturi este instituţia care efectuează în fiecare an controale la diverse instituţii ale statului, fie că e vorba de ministere, societăţi, regii sau filiale ale companiilor de stat. (Capital.ro)

5. Franţa trage un semnal de alarmă privind economiile avansate ale lumii: capitalismul le sfâşie, potrivit Bloomberg. Preşedintele Emmanuel Macron şi ministrul său de finanţe Bruno le Maire se folosesc de preşedinţia Franţei la G7 pentru a argumenta că sistemul alimentează inegalitatea, distruge planeta şi este ineficient în atingerea obiectivelor în interes public. (ZF.ro)

6. Startup-urile și firmele mici și mijlocii (IMM) inovatoare din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea beneficia de fonduri europene în valoare totală de 2 miliarde de euro, bani alocați pentru 2019 și 2020 de către Comisia Eurpeană, a anunțat luni executivul comunitar într-un comunicat remis StartupCafe.ro. (StartupCafe.ro)

7. Un grup condus de guvernul Statelor Unite colaborează cu producătorul de cipuri Intel şi compania Cray pentru dezvoltarea şi construirea celui mai rapid coputer din lume, până în 2021, pentru efectuarea de cercetări legate de armele nucleare şi alte domenii, au declarat luni oficiali citaţi de Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news