1. Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a scăzut în al doilea trimestru al anului cu 3.200 față de trimestrul anterior, până la 55.000, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

2. Exportatorii americani de whiskey au probleme din cauza tarifelor punitive impuse în iunie 2018 de Uniunea Europeană, un exemplu fiind distileria Mountain Laurel Spirits, care a pierdut brusc 10% din vânzări după ce distribuitorul său din Europa a renunţat să mai cumpere premiatul Dad’s Hat Pennsylvania Rye Whiskey. (Economica.net)

3. România, o ţară de vis: În timp ce producţia industrială scade iar în marile economii bate un vânt de criză, guvernul face punţi de vacanţă, consumul este pe val, la mare nu ai loc să pui un cearşaf gratis pentru că toată lumea vrea să stea pe şezlonguri cu 25 de lei pe zi, iar litoralul bulgar ar da faliment dacă nu ar mai veni românii. (ZF.ro)

4. Programul Rabla Clasic va fi suplimentat, începând de luni, cu 20.000 de prime de casare care însumează suma de 130 milioane de lei. Numărul primelor de casare va ajunge astfel, în 2019, la 55.000 şi va depăşi cifra primelor acordate în cei 16 ani de când este derulat programul. (Mediafax.ro)

5. Datele privind primul semestru arată că fost închise doar 4 tranzacţii de peste 10 milioane de euro pe piaţa imobiliară românească, în contextul în care în ultima perioadă se vehiculează informaţii despre o încălzire accentuată a pietei de investiţii imobiliare locale, iar cumpărătorii rămân foarte atenţi, potrivit raportului transmis, luni, de firma de consultanţă imobiliară JLL România. (News.ro)

6. Inteligenta Artificiala (AI) are potentialul sa creeze adevarate revolutii in anumite domenii, inclusiv in cel medical. Deocamdata, AI se afla intr-un stadiu incipient, iar pentru a se dezvolta are nevoie de datele noastre. (Ziare.com)

7. Pe piata spatiilor comerciale, compania de consultanta imobiliara CBRE estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an, la nivel national sa fie livrati aproximativ 131.000 mp, dintre care doar un proiect de sub 5.000 mp se afla in Bucuresti. De asemenea, pentru anul urmator se estimeaza ca aproximativ 214.000 mp sa fie adaugati la stocul de spatii comerciale moderne, dintre care doar 13% vor fi in Bucuresti. (Wall-Street.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news