1. Gigantul american al Internetului Google, care este vizat de o ancheta pentru frauda fiscala in Franta, a acceptat sa plateasca aproape un miliard de euro pentru a-si reglementa contenciosul cu fiscul francez. Acordul a fost calificat drept “istoric” de Ministerul francez al Economiei, a consemnat AFP. (Ziare.com)

2. Ministrul de finanţe al Franţei susţine că Uniunea Europeană ar trebui să introducă un set comun de reguli pentru monedele virtuale, care în cea mai mare parte sunt reglementate la nivel naţional, susţine el, după ce a declarat, ieri, că Libra, criptomoneda companiei de social media Facebook, nu poate opera în Europa în condițiile curente, din cauza riscurilor financiare și de suveranitate. (StartupCafe.ro)

3. Candidatul USR-Plus la alegerile prezidenţiale din acest an, susţine, într-o filmare postată pe Facebook, că lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este funcţional, dar că Guvernul PSD refuză să îl dea în folosinţă. Dan Barna acuză Guvernul de incompetenţă. (Mediafax.ro)

4. De unde vine creşterea explozivă a businessului: Supermarketurile Profi măsoară în medie de două ori mai puţin ca în primul an de activitate. Suprafaţa medie a unui magazin este de 315 mp faţă de 600 mp iniţial. (ZF.ro)

5. Deoarece în mai multe țări din Uniunea Europeană, printre care și România, proiectul de lege națională pentru transpunerea Directivei Serviciilor de Plăți Revizuită (PSD2) nu este în vigoare, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a dat o normă regulatorie aplicabilă tuturor băncilor care activează în spațiul european. Conform acesteia, din 14 septembrie 2019 intră în vigoare prevederile de bază ale PSD2. România mai are timp până în noiembrie pentru a promulga legea de transpunere a directivei. Altfel, riscă infringementul. (Economica.net)

6. Gigantul american va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afișate și ordonate știrile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale și ample să fie plasate cât mai sus. Google a anunțat că va aduce, din nou, modificări importante algoritmului pe baza căruia apar știrile în motorul său de căutare, promițând să avantajeze site-urile care publica primele știrile sau reportajele pe un anumit subiect. (Profit.ro)

7. Conducerea London Stock Exchange (LSE) se va întruni în următoarele zile pentru a lua o decizie referitoare la o ofertă de preluare neaşteptată din partea bursei din Hong Kong, în valoare de 39 de miliarde de dolari, a declarat joi o sursă apropiată companiei britanice, transmite Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news