1. Vânzările de roboți ar urma să înregistreze un salt de 39% în 2022 comparativ cu 2018, în condițiile în care anul trecut investițiile globale în roboți au atins o valoare record de 16,5 miliarde dolari, potrivit unui raport elaborat de World Robotics și citat de Bloomberg. (Profit.ro)

2. Dacia a bătut BMW, FIAT, Citroen, Hyundai, Nissan, KIA şi SEAT, în luna august din 2019, la nivelul înmatriculărilor din Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de ACAROM. Rezultatele din primele opt luni din acest an anunţă cel mai bun an din istoria constructorului român, an în care, cel mai probabil va depăşi giganţi cu renume în industria auto. (Economica.net)

3. Companiile cu datorii la stat mai mari de 1 milion de lei pot să obţină o reducere a datoriei de până la 50%, conform unei legi care îi ajută pe restanţieri să îşi plătească eşalonat datoriile. Prima condiţie: să depună până pe 30 septembrie 2019 la Fisc o notificare în acest sens; în caz contrar, vor intra automat în insolvenţă în primul trimestru din 2020. (ZF.ro)

4. Cele mai mari 1.000 de companii din România, ca furnicile: Se pregătesc de vremuri grele. Este important, pentru mediul de afaceri, în general, să aibă în vedere și cum se mișcă companiile de top pentru că ele dau semnalul, este de părere Iancu Guda, services director, Coface România. (HotNews.ro)

5. Aproximativ 24 de organizaţii de lobby americane şi-au unit forţele în încercarea de a ţine sub control capacitatea preşedintelui Donald Trump de a impune unilateral tarife, pe fondul îngrijorărilor legate de impactul economic negativ al politicilor comerciale ale acestuia, transmite Reuters. (News.ro)

6. Programul “Casa Verde fotovoltaice 2019” este urmarit de probleme. Dupa ce acum cateva zile inscrierile au fost sistate din cauza unei posibile fraude, acum zeci de instalatori ameninta cu blocarea programului. Mai exact, zeci de instalatori validati in programul “Casa Verde fotovoltaice 2019” cer anularea inscrierilor din ziua demararii programului. (Ziare.com)

7. Specialistii in sectorul IT fac din ce in ce mai grea misiunea recrutorilor, care ajung sa caute saptamani in sir oamenii potriviti pentru joburile pe care le au disponibile. Adecco, liderul industriei de recrutare, arata ca cele mai mari provocari le ridica in piata identificarea candidatilor din industria de IT, oamenii din acest domeniu fiind extrem de “curtati” si greu de tentat, chiar si cu salarii de mii de euro. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news