1. România a avut a treia mare creştere de producţie agricolă din UE, în 2017, cu 13,6%, după Estonia (18,2%) şi Irlanda (13,6%), urmată de Marea Britanie (12,6%) şi Polonia (11,1%), informează Eurostat. (Mediafax.ro)

2. Vești bune pentru clienții ING! După ce, duminică banca a anunțat o defecțiune la nivelul întregii țări, astăzi, problema a fost soluționată. Mai mulţi clienţi s-au trezit cu cardurile blocate, în timp ce încercau să îşi verifice datele bancare la terminalele în care se efectuează operaţiuni fără numerar. (Capital.ro)

3. Președintele Renault Group și Nissan Motor, Carlos Ghosn, ar urma să fie arestat în Japonia pe motiv că nu și-a declarat corect veniturile obținute, potrivit cotianului nipon Asahi, citat de Reuters și Bloomberg. (Profit.ro)

4. Numărul locurilor de muncă disponibile în România, în trimestrul trei din 2018, a fost de 63.700, cu cele mai mari rate în administraţia publică, alte activităţi de servicii, respectiv în sănătate şi asistenţă socială, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni. (Economica.net)

5. Undă verde de la guvern pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare – executivul a adoptat joi proiectul de ordonanță de urgență care stabilește cadrul general de înființare. Nu se știu însă companiile care vor fi incluse în proiect și nici nu se cunoaște cu exactitate destinația banilor. (Money.ro)

6. Programul traditional de lucru de la ora 9:00 ar trebui abandonat, pentru ca oamenii sa poata munci in armonie cu ceasul lor intern, sustine un cercetator in stiinta somnului si fost director de scoala. Companiile ar avea numai de castigat de pe urma unei astfel de decizii, mai spune cercetatorul. (Ziare.com)

7. Metrorex a anunţat luni că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în 15 noiembrie, grevă care ar trebui să aibă loc miercuri. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news