1. Nu mai puțin de 62.530 de firme și PFA au fost radiate de la Registrul Comerțului în primele 5 luni din acest an, conform datelor centralizate până acum, cu 75% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Este un record pentru economia românească, un semnal de alarmă având în vedere că multe dintre aceste companii activează în domenii cu dezvoltare amplă pe orizontală, precum comerțul, industria prelucrătoare, transporturile și depozitarea. (Profit.ro)

2. România este una dintre ţările cel mai puţin dependente de gazele ruseşti, pe care însă le plăteşte cel mai scump din toată Europa, potrivit datelor Comisiei Europene. DG Energy elaborează rapoarte trimestriale referitoare la piaţa de gaze naturale din Europa, iar ultimul arată că, în primul trimestru din acest an, România a plătit, pentru gazul rusesc, cel mai mare preţ din Europa. (Economica.net)

3. Miliardarul Ion Ţiriac, prin Ţiriac Holdings, vrea să construiască pe terenul pe care îl deţine în zona Expoziţiei, cel mai complex proiect din zona Romexpo, care să includă 24 de clădiri cu o înălţime maximă de până la 80 de metri, potrivit documentaţiei depuse la Primăria Capitalei. (ZF.ro)

4. Procurorii DIICOT efectuează, marţi, percheziţii la compania Tarom, fiind suspiciuni de delapidare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Sunt vizaţi un lider de sindicat şi mai mulţi mecanici. Activitatea TAROM nu este afectată de percheziţiile DIICOT, iar operarea curselor aeriene sunt derulate în condiţii normale, informează reprezentanţii companiei, care subliniază că şi Direcţia Tehnică, structura vizată de anchetă, îşi desfăşoară în continuare activitatea. (Mediafax.ro)

5. Cei cinci candidați pentru Consiliul Fiscal au fost votați de către comisiile reunite de buget din Parlament. Daniel Dăianu, George Georgescu, Bogdan-Octavian Cozmâncă, Georgiana Camelia Crețan și Sebastian Bogdan Căpraru sunt cei cinci candidați care au fost validați marți. (HotNews.ro)

6. Warren Buffett donează acţiuni Berkshire Hathaway în valoare de 3,6 miliarde de dolari unor cinci organizaţii caritabile, între care se află şi Bill & Melinda Gates Foundation, aceasta fiind cea mai mare contribuţie făcută de miliardarul american în cadrul planului său de a ceda o mare parte a averii sale, transmite Reuters. (News.ro)

7. Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a anuntat, luni, ca a realizat intre 23-29 iunie un sondaj sub forma unui chestionar, la nivelul membrilor CNIPMMR privind utilitatea aministiei fiscale, iar 77,3% din respondenti au mentionat ca nu sustin amnistia fiscala. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news