1. Cele mai mari 3.000 de companii din România, în foarte mare parte firme controlate de grupuri străine, au generat în primele nouă luni ale anului trecut, conform ultimelor date, analizate de Profit.ro, peste 40% din veniturile fiscale ale statului, venituri colectate de ANAF. Cele 3.000 de companii furnizează mai mult de jumătate din tot impozitul pe profit colectat de stat de la cele peste 104.000 de companii incluse la acest tip de impozitare, relevă date ale Fiscului. (Profit.ro)

2. Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România, controlat de stat, intenţionează să devină furnizor de îngrăşăminte chimice, şi a comandat un studiu privind oportunitatea de a construi de la zero un combinat chimic în România, sau de a cumpăra unul existent. (Economica.net)

3. La sfârşitul anului trecut, mai multe produse agroalimentare s-au scumpit, acestea nefiind în mod tradiţional mai scumpe în această perioadă, undele din ele ajungând la preţuri mai mari cu 50%. Aici intră ceapa şi morcovii, iar importurile masive, care au crescut cu 83% şi respectiv peste 71%, se văd în cost. (Capital.ro)

4. Prezentarea oficială a lui Galaxy S10 de la Samsung, şi a modelelor sale derivate, va avea loc astăzi la Londra. Majoritatea detaliilor importante despre „cel mai performant telefon”, după cum îl descrie compania, în cele trei variante care urmează să fie lansate, sunt parţial cunoscute. (Mediafax.ro)

5. Gigantul american Google vrea să cumpere o mică firmă IT înființată de 3 tineri din Israel, pentru a-și dezvolta afacerea cu tehnologie cloud. Google Cloud și-a anunțat marți, intenția de a achiziționa firma israeliană Alooma, un lider în servicii de migrare a datelor, care are birouri la Tel Aviv și la San Francisco. (StartupCafe.ro)

6. Preşedinţia României la Consiliul UE a ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European (PE) cu privire la măsurile de atenuare a dificultăţilor în conectivitatea aeriană pentru pasageri şi transport de marfă dintre Uniunea Europeană (UE) şi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără o înţelegere, a anunţat, marţi, Ministerul Transporturilor. (News.ro)

7. Twitter a lansat, marti, in Europa mijloace care vor face mai usor pentru alegatori sa identifice reclamele electorale inaintea alegerilor-cheie pentru Parlamentul European din luna mai, pe fondul unor temeri privind actiuni de dezinformare ale Rusiei. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news