1. În trimestrul I 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,18%, în foarte ușoară scădere (cu 0,02 puncte procentuale) faţă de trimestrul precedent. Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 58.200, în scădere cu circa 600 de joburi vacante faţă de trimestrul anterior. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2018, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 200. (HotNews.ro)

2. Compania turcă de inginerie, consultanță și management de proiect Sintek, de asemenea și producător de anumite echipamente pentru activități de minerit, petrol/gaze și industria cimentului, vrea să intre într-o asociere cu Cupru Min, care să vizeze și Moldomin, având în plan și construirea în România a unei uzine metalurgice pentru prelucrarea concentratului de cupru. (Profit.ro)

3. De circa două luni, Ministerul Finanţelor (MFP) mai mult plăteşte titluri de stat ajunse la scadenţă şi dobânzi decât s-a împrumutat de la băncile participante la licitaţii. Surse din piaţa bancară susţin că MFP va avea bani până la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, chiar dacă îşi extinde suma pe care o poate împrumuta la extern. (Economica.net)

4. Miguel Ventas, un spaniol venit în România acum 15 ani, a refăcut conacul Banffy din Transilvania şi îl vinde acum cu un preţ de pornire de 500.000 de euro.O bună parte din elementele originale ale imobilului se regăsesc în continuare, printre acestea aflându-se coloanele de piatră, o parte din grinzile de lemn, elementele decorative de lemn din interior şi o parte din ornamentele faţadei. (ZF.ro)

5. Google, divizie a grupului Alphabet, a suspendat unele afaceri cu Huawei, care implicau transferul de produse hardware şi software, cu excepţia celor care beneficiază de licenţe open source, a declarat o persoană apropiată situaţiei, o lovitură pentru compania chineză care a fost inclusă pe o listă neagră de către guvernul Statelor Unite, transmite Reuters. (News.ro)

6. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si estimeaza o inflatie de 3,3% pentru 2020, a anuntat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa in care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflatiei. (Ziare.com)

7. Un grup de antreprenori romani finanteaza fondul de investitii 0-Day Capital, care va sustine financiar si logistic ideile din domeniul IT&C pentru a le transforma in afaceri si a le introduce pe pietele din Statele Unite si Asia. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news