1. În paralel cu protestele propriilor angajați, care acuză o acuză că nu face suficient pentru a-și reduce emanațiile de carbon, compania americană anunță o investiție majoră în energie regenerabilă. 2 miliarde de dolari va investi Google în infrastructura sa de energie regenerabilă din Statele Unite, America de Sud și Europa, unde vor fi semnate 18 noi deal-uri care vor crește portofoliul de energie regenerabilă al companiei cu peste 40%. (Profit.ro)

2. Se schimbă legea! Toți cei care închiriază prin AirBnb sau Booking.com sunt obligați să facă asta! Totul este prevăzut în viitoare Lege a Turismului. Mai exact, persoanele care fac asta, trebuie să se înregistreze la autoritățile locale pentru a obține un certificat de operator turism. Potrivit Proiectului legii turismului, cei care nu vor face acest lucru, riscă amenzi între 20.800 și 31.200 de lei. (Capital.ro)

3. Francezii de la Legrand atacă piaţa locală a sistemelor smart home: Doar 5% din locuinţele din România au sisteme inteligente. Potenţialul de creştere a pieţei este foarte mare. „Belgia este cea mai evoluată ţară din acest punct de vedere. Acolo, 6 – 7 case din 10 au sisteme automatizate. În ultimii doi ani am observat însă şi în România o rată de creştere de 30%.” (ZF.ro)

4. Alimentarea cu energie a electrocasnicelor când acestea sunt în stand-by înseamnă circa 180 lei plătiţi în plus, anual, pentru fiecare locuinţă, în condiţiile în care un aparat electronic lăsat în stand-by consumă între 40% şi 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcţiona, arată E.ON. (Mediafax.ro)

5. Firma IT de plăți pe internet Stripe, fondată în urmă cu 8 ani de doi frați irlandezi care atunci aveau 21 și 23 de ani, a ajuns în prezent să valoreze 35 de milirde de dolari, scrie joi presa americană. Startup-ul a obținut joi, de la niște fonduri de investiții, o nouă rundă de finanțare de 250 de milioane de dolari, la o valoare estimată a companiei de 35 de miliarde de dolari. (StartupCafe.ro)

6. Un angajat al Facebook a murit, joi, după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unei clădiri din sediul companiei situată la Menlo Park, California, potrivit mai multor publicaţii americane, între care CNBC şi Bloomberg care citează surse din Poliţie. (News.ro)

7. Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a avut o intalnire “buna, constructiva” cu presedintele american Donald Trump, joi, la Casa Alba, a anuntat compania de social media. La randul sau, Donald Trump a transmis pe Twitter ca a avut o “intalnire buna cu Mark Zuckerberg de la Facebook, joi, in Biroul Oval”, fara a da alte detalii.(Ziare.com)

Topics #revista presei #top news