1. Bursa de la Bucureşi a deschis şedinţa de joi în urcare uşoară, indicele principal BET apreciindu-se cu 0,26% la ora 10.00, după ce ziua de miercuri a fost cea mai neagră pentru piaţa locală de capital, toţi cei 15 emitenţi ai bursei locale fiind în teritoriu negativ.  (Mediafax.ro)

2. Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) consideră că Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare anunţat de Ministerul de Finanţe reprezintă cel mai brutal şi iraţional atac la adresa pieţei de capital din România de la reînfiinţarea acesteia în anul 1995 şi include norme cu caracterul neconstituţional, incompatibile cu noţiunea de economie de piaţă. (ZF.ro)

3. Petrom, unul dintre cei doi mari producători de gaze, care este şi producător de energie electrică, arată că Ordonanţa de Urgenţă referitoare la taxarea sistemului energetic şi la plafonarea preţurilor pune în pericol siguranţa energetică a ţării şi aruncă România cu zece ani în urmă. (Economica.net)

4. Ministerul Finanţelor Publice a publicat, în consultare publică, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care introduce mai multe măsuri ce urmează a fi aplicate de anul viitor, cum ar fi “taxa de lăcomie” pentru bănci, reducerea domeniilor în care pot fi angajaţi zilieri, înfiinţarea unui Fond pentru Dezoltare și Investiții. Iată cum vede Consiliul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii impactul pe care l-ar avea această OUG asupra afacerilor. (StartupCafe.ro)

5. Volkswagen a anunțat discret lansarea „unui nou Passat”, în fapt un face-lift firesc al actualului model. Detaliul important este dat, însă, de precizarea că va avea „noi motorizări, lumini, tehnologii de infotainment și un nou nivel de servicii online”. În plus, va fi prima limuzină de clasă medie din lume care depășește 30 de milioane de exemplare. (Profit.ro)

6. Tot mai multe firme aleg să le ofere angajaţilor diverse tipuri de tichete, cel mai des întâlnite fiind tichetele de masă. De altfel, tichetele cadou sunt vedeta acestei perioade. Ele pot avea orice valoare, însă acordate în limita a 150 de lei de persoană sunt scutite de taxe patronale, salariale şi nu sunt impozitate. (Capital.ro)

7. După mai multe săptămâni de controverse şi acuzaţii, Apple a recunoscut că cel puţin unele tablete din noua serie iPad Pro 2018 sunt livrate deja îndoite. Compania americană a recunoscut în sfârşit că îndoirea uşoară a noilor tablete iPad Pro este reală, însă nu-şi recunoaşte vreo vină, susţinând chiar că este absolut normal să se întâmple aşa. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news