1. Retailerul francez Carrefour anunţă pentru 2019 continuarea strategiei de expansiune. Va elimina însă magazinele care canibalizează alte unităţi ale sale. Astfel, în afară de Carrefour Market Virtuţii, închis săptămâna aceasta, va renunţa şi unitatea din Bulevardul Ion C. Brătianu nr 29-33. (Economica.net)

2. Retailerul suedez de mobilă IKEA ia în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor. La începutul anului, IKEA a anunțat că se pregătește să deschidă în primăvară, la Paris, primul său magazin din centrul unui oraș. (Profit.ro)

3. Petre Daea a anunţat că ar vrea să reînfiinţeze Alimentara şi Aprozarul, cunoscutele magazine comuniste de stat în care se vindeau produse alimentare. Potrivit Digi24, Daea speră ca prin această măsură să existe o concurenţă în faţa marilor lanţuri de supermarketuri unde preţurile alimentelor sunt „falsificate”. (Capital.ro)

4. Populaţia a luat de la bănci împrumuturi noi în lei şi euro în valoare de 35,8 mld. lei în 2018, cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani şi cu peste un miliard de lei mai mult mult decât în anii de boom ai economiei 2007-2008, arată datele BNR agregate de ZF. (ZF.ro)

5. Samsung Electronics a prezentat miercuri seara Galaxy Fold, un dispozitiv pliabil, care deschide o nouă categorie de telefoane mobile, alături de modelul Galaxy S10 şi o serie de accesorii. (Mediafax.ro)

6. Majoritatea firmelor mici, în special cele deținute sau conduse de femei, sunt marcate de niveluri reduse ale productivității și creșterii, reiese din studiul “Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania”, realizat de IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale. Potrivit acestuia, deficitul de finanțare al IMM-urilor conduse de femei este de 2,6 miliarde dolari. (Hotnews.ro)

7. Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene (UE) a făcut un nou pas pentru adoptarea Directivei Gazelor, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre aprobând acordul provizoriu obţinut cu Parlamentul European, a anunţat, joi, Ministerul Energiei. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news