1. Salariile din domeniul serviciilor energetice au crescut în ultimii ani pe fondul lipsei de personal, astfel încât un electrician poate ajunge să câștige mai mult decât un medic sau un profesor. Horațiu Rada, om de afaceri din vestul țării, spune pentru Profit.ro că este dispus să plătească salarii lunare și de 1.500 de euro pentru 50 de electricieni calificați. (Profit.ro)

2. 14 companii româneşti din sectorul agricol şi agroalimentar vor participa în perioada 19 – 22 martie, la expoziţia de agricultură, irigaţii, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie, organizată la Doha (Qatar) de Ministerul Municipalităţii şi Mediului din Statul Qatar – AGRITEQ 2019. (Capital.ro)

3. România a avut în 2018 o masă salarială (formată din totalitatea sala­ri­ilor din economie şi a ta­xe­lor şi contribu­ţi­ilor afe­rente aces­tora) de 80,3 mi­liar­de de euro, în creş­tere cu 12 miliarde de euro faţă de 2017 şi la cel mai ridicat nivel din istorie. Procentual, masa sa­larială a României a înregistrat în 2018 faţă de 2017 cea mai mare creştere din UE: de 17%. (ZF.ro)

4. Registrul Auto Român lansează aplicaţia gratuită „ISTORIC VEHICUL” prin intermediul căreia orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR). (Mediafax.ro)

5. Acum un an, co-fondatorul lui WhatsApp, Brian Acton, a postat un scurt mesaj pe Twitter spunând oamenilor că este momentul să #deletefacebook. Atunci, campania Delete Facebook era un răspuns direct la scandalul Cambridge Analytica. (HotNews.ro)

6. Compania suedeză Volvo Cars intenţionează să îşi consolideze reputaţia de producător de automobile sigure prin instalarea, la începutul anilor 2020, de camere şi senzori, care vor monitoriza dacă şoferii sunt în stare de ebrietate sau distraşi şi vor interveni pentru prevenirea accidentelor, transmite Reuters. (News.ro)

7. Desi e deja in vigoare, ordonanta de urgenta care ii obliga pe comercianti sa preia, in regim de garantie, sticle returnabile si alte ambalaje reutilizabile de la populatie, incepand cu 31 martie, s-ar putea sa nu se aplice prea curand. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news