1. Peste 87.000 de oferte de muncă au fost scoase în piaţă de angajatorii companiilor mici şi mijlocii în perioada ianuarie-august 2019, în creştere cu peste 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele platformei de recrutare online eJobs.ro. (ZF.ro)

2. Goldman Sachs a devenit oficial, marți, creditor prin carduri de credit, lansând un astfel de produs împreună cu Apple, intenția băncii americane fiind să își dezvolte operațiunile cu credite de consum, a anunțat directorul general al instituției financiare David Solomon, într-un memo adresat angajalilor, obținut de Reuters. (Profit.ro)

3. Numai 10 oameni au pensii de peste 20.000 de lei brut lunar, bazate doar pe cât au contribuit, de-a lungul vieţii, la pensie. În contrast, în jur de 1.800 de persoane au pensii speciale peste 20.000 de lei brut lunar, dar ar fi meritat, doar pe baza contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale, pensii medii lunare de nici 1.700 lei, arată o statistică realizată de Economica cu datele pe care le-am primit, în exclusivitate, de la Casa Naţională de Pensii Publice. (Economica.net)

4. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Washington, că, în cadrul întrâlnirii pe care a avut-o la casa Albă cu omologul său american, Donald Trump, a fost semnat un memorandum de înțelegere România-SUA privind tehnologia 5G, „pentru asigurarea prosperității dar și a securității naționale”. (HotNews.ro)

5. Intel a lansat marţi primul său procesor care utilizează inteligenţa artificială, acesta fiind destinat centrelor mari de computere, transmite Reuters. Cipul, dezvoltat la un centru Intel din Haifa, Israel, este cunoscut ca Nervana NNP-T sau Springhill şi este bazat pe un procesor Ice Lake de 10 nanometri care îi va permite să reziste la un volum mare de date folosind un nivel scăzut de energie. (News.ro)

6. Populatia Romaniei este in continua scadere, de la an la an, din cauza numarului tot mai mic de nasteri, numarului mare de decese, precum si din cauza migratiei. In ultimii ani, tara noastra a inregistrat o pierdere de aproximativ 140.000 de persoane, anual, ceea ce inseamna extrem de mult pentru o populatie de 19,4 milioane de locuitori. Iar principala cauza a declinului demografic, fie ca vorbim despre scaderea natalitati, fie ca ne referim la migratie, este situatia economica a Romaniei. (Ziare.com)

7. Desi cele peste 250 de companii cu capital coreean prezente in Romania au investit deja peste 1 miliard de dolari aici, interesul asiaticilor pentru tara noastra este unul din ce in ce mai sporit, potrivit E.S. Dl. KIM Eun-joong, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news