1. Majorările de salarii de anul trecut din sectorul public au făcut din România lider în UE în funcție de cât cheltuiește statul din buget pentru salarii, deși autoritățile române sunt pe ultimele locuri când vine vorba de adunat bani la buget din cauza ineficienței, inclusiv în a atrage fonduri UE. (Profit.ro)

2. Una dintre ultimele modificări care va fi adusă Ordonanţei propuse de Finanţe înainte să intre în Guvern va fi relaxarea prevederii referitoare la îngheţarea preţurilor la gaze. Aceasta ar urma să se aplice doar pentru producţia internă onshore, caz în care PSD va lovi cel mai mult în compania statului roman, Romgaz. (Economica.net)

3. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), Dan Suciu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, impactul taxei pe lăcomie asupra creditării poate fi semnificativ, în cazul în care se vor aprobă în formulă propusă. (Mediafax.ro)

4. Soluţie la criza forţei de muncă? Discounterul german Lidl lansează o campanie de recrutare a românilor din diaspora. Campania va fi activă pe aeroporturile din Suceava, Bacău şi Iaşi şi în vămile din Borş şi Nădlac şi va viza atragerea de muncitori în noul depozit al nemţilor din apropierea oraşului Roman din regiunea Moldovei. (ZF.ro)

5. Aeroportul londonez Gatwick, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, a fost paralizat timp de 32 de ore din cauza unor drone care au survolat pista, iar incidentul este unul grav și se poate repeta oricând. (HotNews.ro)

6. Dupa o investigatie care a durat mai bine de doi ani, Consiliul Concurentei ar putea amenda, in zilele urmatoare, compania Orange Romania cu peste 10 milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata de plati si reclame prin SMS. (Ziare.com)

7. Producătorul de cipuri Qualcomm a câştigat joi, în Germania un al doilea litigiu cu Apple, într-un conflict la nivel global referitor la dreptul asupra brevetelor, iar producătorul de iPhone-uri a anunţat că va retrage de pe piaţa germană unele modele mai vechi, transmite Reuters. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news