1. CFA România: Leul își va continua deprecierea, media așteptată în acest an fiind de 4,78 lei/euro. ROBOR este anticipat la 3,38%. Prețurile ar putea crește. Analiștii CFA România estimează o continuare a deprecierii monedei naționale în raport cu euro în următoarele șase luni. Referitor la întreg anul, aproape 88% dintre ei cred că leul va continua să piardă teren și niciunul nu se așteaptă la apreciere. (HotNews.ro)

2. Dacă în 2017 numărul muncitorilor din afara UE pentru care autoritățile au emis avize de angajare se situa la aproape 5.000, anul trecut acest număr aproape s-a dublat, apropiindu-se de 10.000. De la aderarea României la Uniunea Europeană, țările din care România a importat, oficial, predominant forță de muncă au fost Turcia și China, dar în ultimii doi Vietnam este de departe statul care furnizează cei mai mulți muncitori. (Profit.ro)

3. Venirea iernii precum şi perioada sărbătorilor au dus la încetinirea ritmului de lucru pe majoritatea şantierelor de autostrăzi. Cel mai mare progres din ultima lună s-a înregistrat pe Autostrada Urbană, care deşi a fost deschisă traficului, încă nu este finalizată 100%. (Economica.net)

4. De aproape 50 de ani, in luna ianuarie se intalnesc, in orasul elvetian Davos, lideri mondiali, sefi ai celor mai mari companii din lume si celebritati. BBC a facut o lista cu lucruri mai putin cunoscute despre aceasta intalnire la nivel inalt. (Ziare.com)

5. Brexit reduce dimensiunea tabletelor de ciocolată. Brexit a dus la micşorarea tabletelor de ciocolată şi a pâinilor, acesta fiind un mod prin care companiile contracarează potenţialele creşteri de preţuri, informează Bloomberg. (Mediafax.ro)

6. Maggie Kitshoff, Prime Kapital: Dezvoltatorii aveau obiceiul de a isi subestima clientii in trecut, iar calitatea unor locuinte nu era nici macar una rezonabila (Wall-Street.ro)

7. Commision Nationale de L’informatique et des Libertes (CNIL), instituţia de supraveghere privind protecţia datelor din Franţa, a amendat Google cu 50 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor europene privind protecţia datelor şi transparenţa în sistemul de operare Android, scrie Politico. (News.ro)

Topics #revista presei #top news