1. Statul vrea să impună un nou cost firmelor, pregătindu-se să oblige toate societățile comerciale să încheie o poliță de asigurare de răspundere profesională care să acopere unele riscuri financiare presupuse de o eventuală intrare în insolvență sau dizolvare. (Profit.ro)

2. V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă într-un singur minut pe internet? Dacă încercaţi să calculaţi trebuie să luați în considerare faptul că internetul este enorm, atât de mare încât nici nu are sens să vă uitaţi la informații lunar sau zilnic. În fiecare minut al fiecărei zile, se generează cantități uriașe de date, în timp ce utilizatorii se conectează, caută informaţii, urmăresc, creează, descarcă și cumpără conţinut. (Economica.net)

3. Liderul pieței de transport și distribuție expres de marfă paletizată, a inaugurat la finalul săptămânii trecute, la Sibiu, unul din cele mai moderne hub-uri de logistică existente pe plan național, prin intermediul căruia pot trece anual peste 1 milion de paleți. Investiția s-a ridicat la peste 6 milioane euro. (Capital.ro)

4. Asigurarea facultativă a casei, care acoperă riscuri precum incendiu, trăsnet sau explozie costă în medie circa 50 de euro pe an. Numărul românilor care renunţă să-şi mai asi­gure facultativ locuinţa a continuat să crească în 2018, când aproximativ 1,2 milioane de per­soane au cumpărat o astfel de poliţă care îi despă­gu­beşte în cazul în care locuinţa lor este afectată de un incendiu, o explozie sau trăsnet etc. (ZF.ro)

5. Carlos Ghosn, fost director general al companiilor Nissan şi Renault, a fost inculpat pentru abuz de încredere, noua acuzaţie având legătură cu plăţile făcute de o subsidiară a Nissan către un distribuitor din Oman, fondurile fiind aparent deturnate de Ghosn pentru a fi folosite în interes personal. (Mediafax.ro)

6. Ordonanța zilierilor (26/2019), adică cea care a fost adoptată săptămâna trecută de Guvern, ca urmare a problemelor create de OUG 114/2018 (a lăcomiei), a fost publicată în Monitorul oficial. Firmele trebuie acum trebuie să știe câteva lucruri când vine vorba de cei pe care îi angajează ca zilieri. (HotNews.ro)

7. CIA acuză Huawei Technologies că este finanţată de securitatea statului chinez, a relatat duminică publicaţia The Times, adăugând încă o acuzaţie la lista de acuzaţii aduse de Occident la adresa companiei chineze de tehnologie, transmite Reuters. (News.ro)

8. Google permite utilizatorilor de dispozitive cu sistem de operare Android din Europa sa isi aleaga browserul si motoarele de cautare din cinci optiuni, incepand de joi, a declarat un director al Google, companie care incearca sa calmeze ingrijorarile antitrust ale UE si sa previna impunerea unor noi amenzi. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news