1. Piața imobiliară românească va fi mai puțin lovită decât în 2008, în eventualitatea unei noi crize, deși va avea loc o corecție la nivel de prețuri, însă economia țării este complet nepregătită pentru un scenariu negativ, consideră dezvoltatorii și consultanții imobiliari. (Profit.ro)

2. Începând din 2016 a avut loc o abatere semnificativă de la MTO (medium term objective), un plan care prevede un anumit nivel al cheltuielilor structurale – cele fixe, an de an – salarii, pensii, cheltuieli de funcţionare a statului – , admite guvernul în Programul de convergenţă. Acest obiectiv, trasat de Comisia Europeană, urmăreşte ca în cazul în care o economie începe să aibă probleme, statul să poată păstra echilibrul în finanţele naţionale.  (Economica.net)

3. Grupul CEZ vrea să-și vândă operațiunile și să iasă de pe piața enrgiei din România. Este o lovitură uriașă pentru economia românească ținând cont că această companie este printre principalii jucători din domeniu. (Capital.ro)

4. Polonezii au găsit în România o mină de aur: Zdrovit, care vinde Gripovit şi Bilomag, a avut un profit de 22 mil. lei în 2018, la afaceri de 185 mil. lei Zdrovit a crescut de la 6 milioane lei în 2009 la 185 milioane lei în 2018. (ZF.ro)

5. Confederaţia transportatorilor COTAR lansează o petiţie în care solicită respectarea legislaţiei în materie de transporturi, în replică la demersurile companiilor de ridesharing din ultima perioadă, care solicită reglementarea activităţii. (Mediafax.ro)

6. Piața de SEO din România este în plină dezvoltare, iar odată cu înțelegerea acestui domeniu din partea clienților și a majorării bugetelor alocate, în ultimii ani au crescut și salariile, tendință care are toate șansele să se mențină, arată o analiză specializată în Search Engine Optimization. (StartupCafe.ro)

7. Ministerul Apelor şi Pădurilor arată, într-un comunicat, că aproximativ 25,8 milioane de tone de deşeuri din plastic sunt generate de Europa în fiecare an, din care doar 30% sunt colectate pentru reciclare. Consiliul UE a adoptat joi măsurile propuse de Comisia Europeană (CE) menite să reducă deşeurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unică folosinţă care se găsesc cel mai frecvent pe plajele europene, precum şi echipamentele de pescuit abandonate şi materialele plastice oxodegradabile. (News.ro)

8. Grupul german Telekom ia in calcul sa vanda operatiunile din Romania. Astfel, abonatii si drepturile TV ale companiei ar urma sa fie impartite intre RCS-RDS si Orange. Orange ar urma sa preia partea de telefonie mobila, iar RDS partea din Telekom care tine de televiziune. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news