1. Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, are undă verde din partea Comisiei Europene pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei de pe piața din România. (Profit.ro)

2. Chiar dacă volumul activelor bancare a înregistrat un nou record la finele primului semestru din 2019, profitul net al sistemului bancar a scăzut cu 23,4%, până la nivelul de 2,76 miliarde de lei, faţă de 3,6 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2018. Scăderea ritmului de creştere al creditării şi-a spus cuvântul în bilanţurile băncilor coomerciale la jumătate de an. (Economica.net)

3. Autoturismele „verzi“, electrice şi hibride, au înregistrat în luna iulie o cotă de 3,7% din total, respectiv 3,6% la nivelul primelor şapte luni, faţă de 2,5% în acelaşi interval din 2018. Vânzările de maşini electrice au urcat cu 134% în primele şapte luni ale acestui an, potrivit datelor Aso­ciaţiei Producătorilor şi Im­porta­torilor de Auto­mobile (APIA), la 714 ma­şini, de 2,3 ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. (ZF.ro)

4. Ministerul de Externe a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că memorandumul între România şi SUA privind tehnologia 5G a fost semnat de către ambasadorul României la Washington George Maior şi ambasadorul SUA la Bucureşti. MAE nu a oferit însă detalii despre conţinutul şi prevederile documentului.(Mediafax.ro)

5. Cel mai nou telefon de vârf de gamă al Samsung, Galaxy Note 10, vine pentru prima oară în două versiuni, una dintre ele cu ecran mai mic decât la Note 9. Mufa de căști a dispărut, poziția senzorului de amprentă a fost schimbată, iar utilizatorii pot încărca și alte terminale, cum ar fi un smartwach sau căști wireless, de la Note 10. Prețurile nu sunt mici și vin într-o piață în care oamenii își schimbă tot mai rar telefoanele. (HotNews.ro)

6. Alibaba Group, cea mai mare companie de comerţ electronic din China, îşi amână listarea de 15 miliarde de dolari care ar fi trebuit să aibă loc la Hong Kong, din cauza turbulenţelor politice din centrul financiar asiatic, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters. (News.ro)

7. Le va placea fotografia mea de pe Instagram? Oare e un moment bun sa postez? Sa sterg poza daca primesc mai putin de 20 de like-uri? Multi utilizatori si-au pus aceste intrebari de nenumarate ori.Postarea unei imagini pe reteaua sociala cumparata in 2012 de Mark Zuckerberg poate fi stresanta pentru oamenii carora le pasa de astfel de lucruri. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news