1. Pensiile speciale au costat bugetul de stat 3,86 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2018, cu 19% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, reiese din datele comunicate exclusiv pentru Economica.net de către cele patru Case de Pensii care le administrează. Peste 148.000 de oameni au încasat în luna iunie pensie specială. (Economica.net)

2. Într-o declaraţie dată Mediafax, Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (Sindalimenta) a anunţat că preţul pâinii ar putea să crească între 15-20% până în decembrie, influenţat de producţia grâului din acest an, care în unele zone ale ţării a fost afectată de vremea capricioasă. (Capital.ro)

3. Compania estoniană Taxify, dezvoltator al aplicației de ride-sharing omonime și concurenta Uber, intră și pe piața de curierat din România, lansând serviciul Taxify Delivery, disponibil la acest moment doar în București. (Profit.ro)

4.Omul de afaceri Ion Ţiriac se pregăteşte să scoată la vânzare compania Ţiriac Leasing, divizia de leasing financiar a grupului Ţiriac, pe o piaţă unde interesul pentru astfel de afaceri este destul de ridicat. (ZF.ro)

5. Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,30%, cel mai mare nivel din 24 august până în prezent, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR). (News.ro)

6. Miercuri va fi inaugurat cel mai lung pod maritim din lume, care va lega orasul chinez Zhuhai de Hong Kong si Macao, la 9 ani de cand au inceput lucrarile de constructie. Investitia depaseste 20 de miliarde de dolari, iar lungimea podului este de 55 de kilometri. (Ziare.com)

7. Economia cu cea mai accelerată creștere în momnetul actual se confruntă cu o problemă foarte gravă. Calitatea aerului este cea mai redusă din lume. India ar trebui să adopte acțiuni concrete pentru rezolvarea problemei calității aerului pentru a evita probleme grave pe termen mediu și lung. (Bloomberg.com)

Topics #revista presei #top news