1. Producătorul american David Shoshan (65 de ani), cu un palmares de circa 40 de filme produse la Hollywood, pregătește alături de partenerul său David Dudu Greenberg, cetățean israelian născut la Iași, actele necesare construirii unui bloc cu circa 150 de apartamente pe un teren amplasat chiar în buza proiectului rezidențial pe care divizia imobiliară a grupului IKEA îl va dezvolta în zona Sisești din nordul Bucureștiului. (Profit.ro)

2. În timp ce Renault a anunţat că şi-a redus estimările pentru vînzările şi profitul din 2019, Dacia îşi continuă ritmul de creştere şi are mari şanse ca 2019, anul în care se împlinesc 50 de ani de când primul autoturism Dacia a ieşit de pe porţile fabricii de la Mioveni să fie cel mai bun din istorie. După rezultatele de excepţie din luna august, avansul vânzărilor mărcii româneşti a ajuns la 23%. (Economica.net)

3. România avea 38 de hoteluri de 5 stele la 31 iulie 2019, reprezentând 4,2% din numărul total de locuri în hoteluri, cu două mai multe decât la 31 iulie 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. (Capital.ro)

4. România a atras peste 30 de noi branduri de magazine şi restaurante în ultimii doi ani, 2019 fiind un an memorabil pentru piaţa locală de fashion. „Interesul din partea retailerilor pentru România se menţine ridicat, fiind atraşi de apetitul românilor pentru shopping şi de creşterile vânzărilor anuale de peste 10%. (ZF.ro)

5. Facebook spune că a luat măsuri de securitate pentru ca alegerile americane din 2020 să nu fie afectate de interferențe și propagandă cum s-a întâmplat în 2016 și spune că a dejucat o nouă tentativă rusă de manipulare ce a vizat mai ales candidați ai partidului Democrat, precum Joe Biden. (HotNews.ro)

6. Poti fi foarte usor o victima a hackerilor, chiar daca se intampla sa fii un jurnalist care scrie despre tehnologie pentru CNN. Dincolo de parolele complexe solicitate pentru a ne putea autentifica in conturile noastre, de codurile de verificare trimise pe telefon sau de eventualele intrebari de securitate pe care le folosim pentru a ne proteja datele personale in online, raman de exploatat numeroase alte tipuri de vulnerabilitati. (Ziare.com)

7. Cei 14 candidati la alegerile prezidentiale din 2019 au depus declaratiile de avere la Biroul Electoral Central, in care au raportat ce venituri incaseaza anual, cate case, apartamente si terenuri detin, dar si ce alte bunuri au cumparat: de la masini la locuri de veci, tablouri, ceasuri, grajduri sau bijuterii. (Wall-Street.ro).

Topics #revista presei #top news