1. Sub pretexul ca s-a saturat sa fie sfidata de marii comercianti, Protectia Consumatorului a anuntat, la inceputul anului, ca va gasi solutii pentru a-i amenda pe cei care gresesc cu sume uriase, de ordinul milioanelor de euro.(Ziare.com)

2. În intervalul orar cu cele mai multe importuri din ziua cu importul maxim de energie al Sistemnului Energetic Naţional din 2019 centralele pe cărbune au asigurat mai puţin de o cincime din consum. Mai mult, unele grupuri pe huilă au produs mai puţin (sau nu au fost solicitate) decât rezerva minimă de enegie pe care trebuie să o asigure, prin lege, pentru reglajul SEN. (Economica.net)

3. Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că deprecierea actuală a leului în faţa euro este una premeditată de către coaliţia PSD – ALDE, astfel încât de situaţie să profite speculatorii şi Banca Naţională a României (BNR) să fie nevoită să îşi vândă ieftin aurul din rezervă. (Mediafax.ro)

4. Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR). (News.ro)

5. Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite investighează rolul jucat de Deutsche Bank într-o schemă de spălare de bani din Rusia în care a fost implicată alături de banca daneză Danske Bank, potrivit unui articol publicat miercuri de Bloomberg, citat de Reuters. (Profit.ro)

6. Sundar Pichai, CEO al Google, a anunțat într-o rară călătorie în regiunea Europei Centrale și de Est că vor urma investiții de 20 de milioane de dolari în creșterea competențelor digitale. Pichai a explicat și care sunt prioritățile Google pentru țările din regiune: sistemul Android, aplicații, startup-uri, cloud. (StartupCafe.ro)

7. In ciuda previziunilor care estimeaza o incetinire a cresterii economiei mondiale, in anul care abia a inceput, presiunea exercitata de inovatiile din industria IT si de planurile anuntate de marii jucatori globali, va impune companiilor continuarea investitiilor, nu doar in solutii IT, ci si in schimbari organizationale, undeva la intersectia dintre tehnologie, modelul afacerii si oamenii care sa le sustina. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news