1. Bancherii nu au găsit luna tre­cută suficiente lichidităţi în conturile com­paniilor pentru a deconta bile­tele la ordin şi cecuri în valoare de aproape 1,3 mld. lei (270 mil. euro), aceasta fiind cel mai ridicat nivel lunar al refuzurilor la plată din 2015 încoace, potrivit da­telor BNR. (ZF.ro)

2. Asociatia Română pentru Energie Eoliana (RWEA) propune un proiect de reconversie profesională a 500 de mineri pe an, timp de zece ani, prin care cei care muncesc acum în mine şi termocentrale pot deveni tehnicieni de turbine eoliene. RWEA mizează pe sprijinul Ministerului Energiei, care deja este interesat de idee, pentru a se finanţa din bani europeni aceste proiecte, astfel că, pentru cei care se vor specializa, cursurile să fie gratuite. (Economica.net)

3. Bugetul de stat asigură pentru întregul an resursele necesare pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului, centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, asistenţi personali sau, după caz, indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav, precizează Ministerul Finanţelor. (Mediafax.ro)

4. Trei din cinci analiștii financiari membri ai CFA România consideră piața imobiliară din principalele orașe ale țării ca fiind supra-evaluată și doar un sfert dintre ei cred că prețurile de pe segmentul imobiliar sunt cele corecte. (HotNews.ro)

5. În luna martie, în industria românească, au crescut cererea internă şi volumul producţiei, dar costurile de producţie au rămas ridicate, iar optimismul managerilor a continuat să scadă în pofida revenirii comenzilor, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat marţi. (News.ro)

6. Elon Musk, CEO-ul și fondatorul companiei Tesla, a anunțat luni că acest constructor de automobile electrice intenționează să lanseze o platformă de rezervări dedicată mașinilor autonome în anul 2020, informează AFP. (Profit.ro)

7. In mod normal, intr-o tara ca Romania – in care anul trecut au murit, in accidente rutiere, aproape 1.900 de oameni – autoritatile ar trebui sa ia, de urgenta, masuri pentru a preveni repetarea carnagiului de pe sosele. (Ziare.com)

 

Topics #top news. revista presei