1. Telekom negociază în prezent vânzarea afacerilor din România cu Orange România, RCS&RDS şi Spas Roussev, reprezentantul bulgar al unui fond de investiţii rusesc, care a cumpărat deja acţiunile Telekom din Albania. Grupul Telekom România, cu afaceri anuale de aproape un miliard de euro, a ajuns, în cinci ani de la intrarea pe piaţa, unul dinte cei mari furnizori locali de servicii de comunicaţii fixe şi mobile. (Economica.net)

2. România va construi cea mai mare navă din lume. Va avea 177 de metri lungime, va fi super tehnologizată și va fi construită în Mangalia. Anunțul a fost făcut de către Damen Shipyards. Aceasta va fi folosită de către compania De Beers Marine Namibia (Pty) la căutarea și recuperarea de diamante. (Capital.ro)

3. Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, deținut de unul dintre cei mai bogați belgieni, a decis să intre pe sectorul de birouri din București, prin achiziția unor clădiri deja existente sau dezvoltarea unora noi, după ce s-a extins pe acest segment imobiliar și în Belgia, la finalul anului trecut. (Profit.ro)

4. Valoarea comenzilor înregistrate de companiile care vând produse prin intermediul platformei marketplace a eMAG, cel mai mare magazin online local, care este prezent şi în mai multe pieţe din regiune, a crescut cu 52%, a anunţat retailerul, fără a oferi însă detalii. (ZF.ro)

5. Valoarea totală a investiţiilor derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor pe domeniile de responsabilitate, în acest an, în judeţul Suceava, este de 52,78 milioane de lei, din care 23,76 milioane de lei în domeniul gospodăririi apelor şi 29,02 milioane de lei în domeniul pădurilor, a anunţat ministerul. (News.ro)

6. Investitorii straini ii indeamna pe romani sa mearga, duminica, se voteze atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendumul pe justitie. Consiliul Investitorilor Straini subliniaza ca referendumul din 26 mai este important pentru cetateni, pentru mediul de afaceri, dar si pentru economie. (Ziare.com)

7. Nationalismul promovat de unii dintre politicienii romani este nu numai pagubos, dar si gol de continut. Romanii mananca masiv alimente importate pentru ca nu au alternativa reala, in ciuda potentialului agricol urias pe care tara noastra il are. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news