1. Guvernul va deschide automat, la Trezorerie, conturi de economii pentru toți tinerii români cu vârsta sub 18 ani, urmând ca, dacă părinții depun minimum 1.200 de lei într-un an, statul să acorde o primă de 600 de lei, conform planului pregătit la nivel guvernamental. (Profit.ro)

2. În august 2016, funcţionarii statului câştigau în medie cât personalul din depozitare. În august 2018, funcţionarii statului au ajuns să câştige aproape cât lucrătorii din bănci, intrând într-o ligă de salariaţi unde doar piloţii de avioane sau IT-iştii îi mai depăşesc. (Economica.net)

3. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Române (CNAIR) nu poate semna constractul pentru lucrările de proiectare și execuție a tronsoanellor Chiribiș – Biharia 28,6 km și Biharia – Borș 5,35 km autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș pentru că austriecii de la Strabag au depus contestație.(Capital.ro)

4. Raliul dobânzilor Robor a continuat în condiţiile în care deficitul de lichiditate a persistat pe piaţa interbancară, iar BNR nu s-a grăbit să organizeze în ultimele trei săptămâni licitaţii repo pentru a injecta lichiditate în sistem şi pentru a calma tensiunea din piaţa interbancară. (ZF.ro)

5. Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, estimează o creştere a segmentului asigurărilor de viaţă tradiţionale, la nivelul pieţei locale, de circa 11% în prima jumătate (S1) din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. (BusinessMagazin.ro)

7. Un raport întocmit de una dintre cele mai mari bănci elveţiene arată că România are mai mulţi bogaţi decât Ungaria, numărul milionarilor fiind de 16.000.Potrivit raportului “Global Wealth 2018” al Credit Suisse, citat de business-review.eu, România are 16.000 de milionari, dintre cei 443.000 cei mai bogaţi oameni din lume. (Adevarul.ro)

8. Roma, Milano şi Alghero (Sardinia) sunt cele mai căutate destinaţii turistice de city break de către români, în această toamnă, în principal datorită conexiunilor aeriene foarte bune din România şi a preţurilor care încep de la 135 de euro de persoană, potrivit unei analize a agenţiei de turism online Fly Go. (News.ro)

9. O portiune din “dealul liliecilor” de pe Lotul 4 Lugoj – Deva al autostrazii A1 s-a surpat. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news