1. Bianca Lewis, in varsta de 12 ani, a testat si gasit vulnerabilitati informatice in sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii, iar intre 7 si 8 noiembrie va fi prezenta la Bucuresti, unde va sustine o prezentare la DefCamp #10, cea mai mare conferinta de securitate cibernetica din Romania. (Ziare.com)

2. Cel puțin într-o parte a lumii, Starlink ar putea fi contract deja în 2020. Până atunci, Elon Musk a testat conexiunea printr-o testare pe Twitter. SpaceX a anunțat că speră să poată lansa serviciul de internet prin satelit Starlink anul viitor, însă totul depinde de numărul de sateliți pe care reușește să-i urce pe orbită până atunci. (Profit.ro)

3. După trei ani în care Ministerul Agriculturii a finanțat cu aproximativ 100 de milioane de euro producătorii de tomate, România se confruntă în continuare cu producții în scădere, urmare a productivității la hectar extrem de mici.La poarta fermei, în luna septembrie, avem cel mai mic preț din UE și una dintre cele mai mari scăderi față de 2018, dar în piețe trendul este inversat.(Economica.net)

4. Alertă pe piața alimentară, după ce ANPC a descoperit marți o serie de nereguli în lanțul de magazine fast-food KFC România. Recent, compania a venit cu o reacție în urma celor întâmplate. Ce au transmis. KFC România a demarat recent o investigaţie internă şi a decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea acesteia. (Capital.ro)

5. Reţeaua de sănătate Regina Maria continuă extinderea la nivel naţional şi anunţă preluarea clinicii Gastro Center din Craiova şi a reţelei de laboratoare Biostandard, cu unităţi în Bihor şi Maramureş, depăşind pragul de 30 de achiziţii realizate şi integrate pe plan local. (ZF.ro)

6. Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo primul său model full-electric, MX-30 care va ajunge la primii clienți europeni în a doua parte din 2020 și va avea o autonomie de 200 km. SUV-ul are cinci locuri, 4,39 metri lungime și baterie de 35 kWh. MX-30 are și un amănunt special de design: portierele din spate sunt foarte mici și se deschid în sens opus față de cele din față, precum la RX-8. (HotNews.ro)

7. Jeff Bezos, fondatorul companiilor Amazon şi Blue Origin, a anunţat formarea unei „echipe naţionale” care va construi un modul ce va duce astronauţii pe Lună în 2024, scrie BBC. Compania spaţială a lui Bezos, Blue Origin, a încheiat un parteneriat cu Lockheed Martin, Northrop Grumman şi Draper în acest demers.(News.ro)

8. JYSK Romania, retailerul scandinav de mobilier si decoratiuni pentru casa, parte a grupului JYSK Nordic, cu 79 de magazine in Romania, va deschide alte 20 de unitati pana la finalul anului 2020. Compania estimeaza afaceri in crestere cu 20% in urmatorul an. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news