1. Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat operațiunea“Iceberg” reprezentând o acțiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România, reiese dintr-un comunicat al instituției. (HotNews.ro)

2. Euro se vinde, joi, şi cu peste 4,85 lei la băncile comerciale din România, iar, pe piaţa interbancară, a rămas peste nivelul de 4,76 lei.Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,7569 lei, aceasta fiind a zecea oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record. Din 24 decembrie 2018 până în prezent, leul s-a depreciat cu 2,5% în faţa euro.

3. Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Dan Suciu, sustine ca deprecierea leului nu poate fi legata de un atac speculativ, in conditiile in care euro a atins miercuri nivelul record de 4,7569 lei, dar confirma ca au existat anumite presiuni pe curs legate de o lipsa de credibilitate pentru investitorii care au detineri in lei. (Ziare.com)

4. Boeing a testat cu succes un prototip pentru un avion autonom, care va fi folosit de servicul de taxi aerian al Uber Air. Directorii Boeing sunt convinşi că sunt pe drumul cel bun pentru dezvoltarea taxiurilor aeriene autonome la cerere. (Economica.net)

5. Uriașul forum economic organizat în aceste zile la Davoș, un orășel cu doar 11.000 de locuitori din Elveția, face ca hotelurile cele mai importante să fi fost rezervate integral cu multă vreme înainte, iar puținele camere rămase libere să fie ofertate la sume exorbitante, care, conform datelor analizate de Profit.ro, ajung și la 5.000 de euro pe noapte, de câteva zeci de ori mai mult decât într-o zi normală.(Profit.ro)

6. Peste 250 de companii au iniţiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie în Olanda, din cauza Brexit, a anunţat miercuri seară Guvernul olandez, conform site-ului cotidianului britanic The Independent. (Mediafax.ro)

7. La inceputul fiecarui an, in majoritatea tarilor este actualizata valoarea salariului minim pe economie. Conceptul salariului minim pe economie nu este insa prezent in toate tarile: nu vom gasi granita de jos in tarile scandinave, in Italia, Elvetia sau Singapore. Romania face parte din tarile care au ratificat conventia ONU cu privire la salariul minim pe economie. Este insa salariul minim pe economie suficient pentru a acoperi nevoile alimentare de baza de zi cu zi? (Wall-Street.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news